2013 m. gegužės 19 d., sekmadienis

Filmas: "Šilti kūnai" / "Warm Bodies"




Sveiki visi, 

Šiandien noriu pristatyti amerikiečių filmą „Šilti kūnai“ (Warm Bodies) (2013), kurį tikriausiai jau suskubo pamatyti daugelis panašaus kino gerbėjai. Nors nesu didžiausias tokio tipažo kino gerbėjas, bet kaskart neatsispiriu pagundos pasižiūrėti. Žinote, „Šilti kūnai“ kartu tai ir keistas reginys, kur romantika, ironija, parodija ir drama sukasi vienu metu. Iš pradžių taip ir nesupratau, ar čia juoktis, ar verkti, kai pas zombius patenka mirtingoji ir užsiplieskia dar labiau neįtikėtini jausmai nei „Saulėlydžio“ sagoje. Žinoma, tokia meilė ir jausmai nė kiek neįtikino, pernelyg kažko trūko – gal subtilumo, ne tokio staigaus zombių virsmo, kuris išties atrodo toks dirbtinis ir neįtikinantis, kad net baisu pagalvoti, ko tik kino kūrėjai nepadaro. Iš pradžių romantizavę raganas, po to vampyrus, ateivius, o galiausiai ir zombius, vienus sunkiausiai romantizavimui pasirinktas būtybes, paverčia pabaisas simpatingais, „seksovais“ jausmų didvyriais, įveikę prigimtinius barjerus.

Siužeto niuansai, ypatingai virsmas pateiktas nors ir su humoro prieskoniais, tačiau taip neįtikėtinai primityviai, kad belieka tik užsimerkti ir galvoti, kad žiūri vaikams adaptuotą pasakojimą apie pabaisas, nenorint nieko įbauginti. Gražūs aktoriai – tą galiu pagirti. Ypatingai patraukliai atrodė Nicholas Hoult, į kurį jau dėmesį daugelis atkreipėme žiūrėdami filmą „Vienišas vyras“ (2009). O štai Teresa Palmer man mažai kuo skyrėsi nuo K. Stewart – veido bruožai, netgi vaidyba, personažas ir manieros buvo labai panašios, tik kad Teresa blondinė, o taip būtų „viens prie vieno“.

„Šilti kūnai“ pernelyg niekuo neišsiskiria iš čionykščių savo pusbrolių ir pusseserių filmų apie antgamtines siaubo būtybes. „Saulėlydžiui“ toli gražu neprilygsta, tačiau savotiškas požiūris ir humoras, kuris labiau primena parodiją, nei šmaikščią romantinę meilės istoriją, išties stebina savo drastiškai tyčia sintetiniais prikaišiotais kičui būdingais pateikimo būdais. Nežinau, sužiūrėjau gan lengvai, smagiai, su savotišku šarmu filmu, tik nepasakyčiau, kad labai jau vykusiu.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 59/100
IMDb: 6.9


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Labai patiko šitas filmas :) Štai mano įspūdžiai: http://spragesis.lt/silti-kunai/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Noriu pamatyt esu mačius kažkiek labai geras filmas

    AtsakytiPanaikinti