2016 m. gegužės 21 d., šeštadienis

Filmas: "Šnabždesys" / "Whisper"



Sveiki, skaitytojai,

Dar vienas siaubo filmas gana paprastu ir visiems savaime suprantamu lyg iš S. Kingo romano pavadinimu „Šnabždesys“ (angl. Whisper) (2007). Pasakojimas, kuris turėtų „paimti“ ir įtraukti į istoriją, šiek tiek pasirodė pernelyg „šlubas“. Taip, apie demonišką vaiką, gebantį žaisti suaugusiais kaip lėlėmis ir stebėti jų tylią kančią bei prikuždėti įtikinamų iliuzijų, turėtų sukrėsti žiūrovą, įbauginti arba net pradėti bijoti savų vaikų. Beje, apie demonišką vaiką jau teko skaityti didžiulį kaunietės straipsnį Delfi, kuri prašo išvaryti iš jo sūnaus piktąją dvasią... Žodžiu, maždaug apie tokį vaiką pasakoja ir ši istorija.

Tiesą sakant, filmas nėra jau toks prastas, koks galbūt gali pasirodyti. Yra neblogas, tačiau tenka pripažinti, gana tipinis scenarijus, balansuojantis tarp mistikos ir trilerio. Įkaitų drama, tiesą sakant, nelabai įtikino, personažai pernelyg pavaizduoti buki ir tipiniai kvailiai, kurie nesugeba paprasčiausiai mąstyti. Yra žavių mistinių elementų, bandoma išgauti paslaptingos šiaurietiškos atmosferos, siužetą pagardinant visokiais blogį menančiais simboliais – paukščiai, vilkai, vorai ir t. t. Tačiau jie gana tuštoki ir nesuteikia filmui gilumo, kokį tarkim simboliai sužaidžia filme „Kiti“. Blizganti nepasirodė ir blogojo berniuko vaidyba. 

„Šnabždesys“, mano galva, dar vienas lengvai pažiūrimas „siaubekas“, kuris laikui bėgant greit užsimiš, todėl po kelerių metų galėsite vėl bergždžiai žiūrėti nė neprisimindami, kad kažkada šį filmą jau matėte. Lengvam vakarui, ištiesus nuvargintas kojeles filmas gal ir tiks, tačiau nesitikėkite nieko ypatingo.

Mano įvertinimas: 5/10
IMDb: 5.8 


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. o taip! buvau mačiusi šį filmą prieš keletą mėnesių ir jis nepaliko tokio didžiulio įspūdžio, gal net kiek nuobodžiai žiūrėjosi, galėjau lengvai net pabaigą nuspėti. galiu drąsiai sakyti, jog filmas "annabelle" man labiau patiko, nei "whisper". :)

    AtsakytiPanaikinti