2019 m. spalio 20 d., sekmadienis

Šios dienos citata: Kristina Sabaliauskaitė apie ištikimybę sau kaip menininkui, rašant apie svarbiausius dalykus


nuotr. Paulius Gasiūnas

Sveiki,

Šią Kristinos Sabaliauskaitės citatą „nugnybiau“ iš spalio mėnesio pasirodžiusio žurnalo „Moteris“, kurio viršeliui žymi rašytoja pozavo. Kiek nusivyliau, kad interviu turinys (bent jau didžioji dalis) jau yra pasikartojantys klausimai apie „Petro imperatorę“, ką jau per visą rudenį teko girdėti įvairiuose vaizdiniuose interviu. Manau, interviu galėjo būti publikuojamas rugpjūčio mėnesį...

Visgi patys įdomiausi interviu su K. Sabaliauskaite būna, kada kalbama apie jos asmenines dirbtuves, apie požiūrį į tam tikrus nūdienos įvykius. Rašytoja įdomiai, laisvai ir pasaulietiškai reflektuoja, todėl man trūksta tokių skvarbesnių ir įdomesnių pasisakymų visuomenėje, kaip antai Leonidas Donskis, kurio protas nebuvo užtemdytas siaurais provincialiais pseudo patriotiniais maurais, bet leido išties pasaulietiškai žvelgti į tam tikrus procesus.

Pakalbinta apie priešus, o jų po Metų knygos tam tikro žiniasklaidoje eskaluojamo „skandalo“, K. Sabaliauskaitės „priešų“ tikrai padidėjo. Jau vien dėl to, kad apie ją kalbama, kad matoma... Prisiminiau J. Ivanauskaitės fenomeną, kada autorė lygiai taip pat kai kurių diendaržių ir patvorių skaitytojų (atleiskit, už įžeidimą) buvo smerkiama už... tiesiog populiarumą ar net tam tikras bestselerio rašymo įsivaizduojamus sąmokslus... Manau, pačios K. Sabaliauskaitės žodžiai puikiai nusako jos poziciją šiuo absurdišku kaltinimu.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą