2017 m. gruodžio 31 d., sekmadienis

TV antena - "Lietuvos ryto" priedas, keliantis nostalgiją


Sveiki,

Vienas seniausių spalvotų leidinių, kuriuos prisimenu ir kuris eina iki šiol yra dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadieninis priedas „TV antena“, kurio tiražas vienu metu siekė net 125 tūkstančius ir pretendavo į skandinaviškuosius tiražus. Šiandien „TV antenos“ tiražas sumenko kone per pus.

Kodėl „TV antena“ kelia nostalgiją, juk jame iš esmės nieko nėra padoraus – keli straipsniai, kuriuos galima išsiguglinti ir TV programa?

a) prisimenu, kai buvau mažas, su mama kartu eidavome šeštadienio rytais pirkti į kioską „Lietuvos ryto“, pamenu, kaip per lietų pasinešdavom laikraštį ir jis kvepėdavo dažais.

b) dešimtą dešimtmetis buvo praktiškai be interneto – laisvų ir nepriklausomų kanalų rojus, todėl televizinė kultūra buvo viskas, ką dažniausiai galėjo leisti vidutinis luomas. O kaip be „TV antenos“ prie televizijos?

Šiandien tikriausiai viskas atrodo juokingai, bet ten, atmintyje, tai tiesiog gyvenimo ritualinis pavyzdys, kuris vis šį bei tą reiškia.


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Man neatrodo juokinga, nes ir pats jaučiu sentimentus šiam ir kai kuriems kitiems seniems žurnalams :) Puikiai pamenu kaip pasiėmęs TV anteną tėtis pasibraukdavo laidas, kurias planuodavo žiūrėti, o aš po to su savo flomasteriu pasibraukdavau multikus, kurių irgi neketinau praleist :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš manau, kad jis dar ilgai bus populiarus. Na, kad ir sumažėjęs tas populiarumas, bet visos popierinės spaudos yra mažiau. Tai manau, kad čia tik tokia ir tendencija. Tik galbūt į turinį jiems reikėtų daugiau dėmesio kreipti - kad ne vien programa būtų (nes ją dabar laisvai galima internetu pasižiūrėti), bet ir dar kažkas naudingo - tikrai naudingo, o ne straipsniai apie orą :) Man tv antena asocijuojasi su šeštadieniais, nes mano paauglystėj jį atnešdavo būtent šeštadieniais, kartu su laikraščiu ir pirmas dalykas, kurį pažiūrėdavau, būdavo penktadienio filmai :D Dabar su savo šeima viską dažniausiai žiūrim internetu, nes pigiau nei kabelinė, o kanalų mums tikrai per akis (plius ištaikėm ant akcijos ir gavom pasibandyt nemokamai - https://www.telia.lt/privatiems/televizija/internetu), BET vistiek perkam tv anteną :))) Matyt, taip pat sentimentai, ne kas kita.. :)

    AtsakytiPanaikinti