2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

"Vilniaus energija" vagia ir po to tyčiojasi iš žmonių! Arba kaip apiplėšti vidury baltos dienos ir dar padėkoti




Sveiki visi,

Paskutiniuoju metu jaučiuosi kaip žiemos užbetonuota žiurkė, kuri bijo iškišti koją į lauką ir nubėgti sau sūrio į parduotuvę. Tiesa, kartą visgi išbėgau, pamačiau „gyvą“ saulę ir nejučia pasijutau kaip koks lokys per žiemos miegą apsivertęs ant kito šono ir pramerkęs pusę akies.

Gelbsti mamos uogienė ir vilnonės kojinės. Nieko nedarau, nes nieko ir nenoriu daryti. Guliu lovoje ir skaitau knygą arba žiūriu kino filmus. Kartais dar paskaitinėju Delfi ir tik slapta net nuo savęs paties nusipurtau, pažiūrėjęs reportažą apie eketėje besimaudančius senukus. Didžioji dalis jaunimo tik stovi vilkėdami kailiais ir išsprogusiomis akimis žiūri į pagyvenusius ekstremalus.

Sako, jei šalta – išlenk 50 – 100 gramų degtinės. Nenoriu! Bet va arbatos savo žaliosios kas pusvalandį! Miegu po 12 – 14 valandų į parą ir jaučiuosi tikrai kaip zombis. Argi? Tikriausiai mano siela kilusi iš Afrikos – dievinu šiltą ir kartais karštą klimatą!

Kaip apsisaugoti nuo šito baisaus sindromo? Kaitina ir pyktis apie Vilniaus energiją, kurią jau visiems mums jau linksniuojamu keiksmažodžiu pakrikštijo kaip „Vilniaus anarchija“. Gavo biznieriai iš mūsų pinigėlių ir sau reklamos turbo-mega paleido į rinką, kad neva mes baisiai faini kaimynai beesą. Gerai sakė vienas straipsnis – apiplėšė vilniečius vidury baltos dienos ir reklamomis dar padėkojo. Žmonės, kurie moka Vilniaus energijai už šildymą – donorai. Paskutiniuoju metu net inkstą atiduoda, o jei neatidavė, tai po tokių šalčių pamatę sąskaitas, tai ir kepenis turės atiduoti.

Va bet koks visgi baisus tas visuomeninis gyvenimas. Gręžia iki paskutinės ląstelės tą paprastą žmogelį, gręžia iki skausmo, kiekvienas lipa, šika, deda šiaudų ir vėl triedžia, šika jam ant tos vargšės galvos, o ką žmogelis? Tyli amžinai susukęs snukį ir nieko nedaro. Ir nenuostabu, jei tektų mokėti ir trigubai už šildymą, jie vis tiek mokėtų, pasivaipę su keliais plakatais ir karikatūrom palei Seimo ar kokio oligarcho langus. Skamba mano tonacija anarchistiškai – ir, dievaži, turėtų! O kas, jei ne mes patys tą mėšlą nuo galvos nusigramdysime?

Ilgą laiką sakiau, pritardamas dar Nijolei Oželytei, kad Lietuvos žmonės labai kantrūs. Labai. Bet dabar imu matyti, kad nė velnio – jie tiesiog apsileidę! Apleidę savo garbę, orumą prieš amžinai išsiskietusius oligarchus, kurių sterblės, dievaži, kaip kombainai, niekada nesustos ryti iš žmonių ne tik pinigus, bet ir gyvenimą, sveikatą, ramybę.

„Vilniaus energija“ – koktu darosi nuo tos žmogų išjuokiančios reklamos. Ar jums neprimena komunizmo? Atėjo rusai mūsų išvaduoti nuo... mūsų pačių tikriausiai ir už tai, kad pavergė dar ir dėkingumą viešai turėjome reikšti. Panašiai ir su „Vilniaus energija“. O juk Zuokas dar vasarą – rudenį kalbėjo, kad šiluma pigs 20 procentų. Pasiplokime mes patys sau, kai atėjo tokios sąskaitos, kad šilčiau jau ir kosmose be skafandro būtų gyventi. Kalba eina visgi ne apie pinigus ir kišenes, bet apie tą klaikią sistemą, kurioje mes, paprasti gyventojai, kaip musės voratinklyje tik bezdam, bambam, verkiam ir NIEKO NEDAROM. Siunčiam po to visokius profsąjungų atstovus, pamosuojam palei langus ir tipo ale jau parodėm savo jėgą! Tai vadinu pasityčiojimu iš žmogaus. Visai kaip šalto vandens pabranginimas. Kaip kažkas sau gali leisti įvertinti Žemės turtą pinigais ir sau krautis kapitalą kitų sąskaita? Suprantu, kad už šiltą vandenį reikia mokėti, bet už šaltą? Aš apsitveriu gerus kubikus kilometro oro ir imu mokestį iš jūsų – štai kaip skamba tas mokestis. Suprantu, kad reiktų mokėti už vamzdžių remontą, siurblių taisymą, kas susiję su vandentiekiu, bet už patį vandenį – nu nebesvaikite, brangieji, nes kapitalistinė sistema visai išgraužė jūsų akis, smegenis ir išmasturbavo jūsų orumą bei savigarbą.

Turėčiau kažką pasiūlyti, kad visa tai liautųsi. Žinot, net ir musės voratinklyje gali turėti svorio, kai jos supras, kad dauguma jos gali suplėšyti voratinklį – sistemą. Kol leisime šikti ir tapšnoti ant mūsų, tol tiek „Vilniaus energija“, tiek kiti čiulpikai – vampyrai mus ir valgys. O mes juk puikūs donorai, galime tik pasidžiaugti ir kaip visada pasiploti!

Jūsų Maištinga Siela
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

4 komentarai:

  1. Man atrodo, kad geriausias būdas kovoti su visomis išnaudojimo formomis, yra pačiai neišnaudoti kitų, ir padovanoti kažkokį draugystės ženklą. Nes mes gatvėje nebežiūrime vieni į kitus, ir turbūt sąskaitos čia nieko dėtos. Pavyzdžiui, praeitą naktį gatvėje mirtinai sušalo du žmonės. Tiesa ta, kad abejingumas vienas kitam žudo. Aišku, nesąžiningos sąskaitos yra nemalonu, pykdo, taip neturėtų būti, bet problemos priežastis yra giliau, susvetimėjusio žmogaus prigimtyje. Sistemos piktybiškumas yra ledkalnio viršūnė, tik tiek norėjau pasakyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lietuviui pasakys nusipirk virvę ir pasikark, lietuvis nusipirks už paskutiniuosius ir pasikars. O čia kažin tik Lietuvoj šaltas vanduo mokamas? Pvz. Airijoj tikrai šaltas nemokamas, kiek nori tiek leisk, o karštą pats elektra ar kuo kitu pasišildai, atrodo. :)

    AtsakytiPanaikinti