2019 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Šios dienos nuotrauka: Angela Merkel, Theresa May, Dalia Grybauskaitė (Iliuminati, Sąmokslo teorija)



Sveiki,

Tęsiant paralelinę rinkimų temą, nebesigilinsiu ir neanalizuosiu lietuvių pasirinkimo. Iš esmės manau, kad rinkimai nieko nekeičia, tad nusprendžiau pasidalyti sąmokslų teoretikų publikacijomis. Man kur kas įdomiau tos sąmokslo teorijos, nei realiai deklaruojamos politikų afišos.

Pagal vieną sąmokslo teoriją ir šią fotografiją, išknistą iš velniai žino kur, yra trys jaunos merginos. Iš kairės į dešinę: Vokietijos kanclerė Angela Markel, Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May ir, žinoma, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ar tai tikrai jos? Sunku pasakyti, tačiau panašumų yra nemažai.

Pagal vieną iš teorijų, kad viso pasaulio demokratija yra „suvaidinta“ ir iš tikrųjų visos politinės galvos yra statytini klonai, užhipnotizuoti žmonės, apmokyti galingųjų (tokių kaip iliuminati ir kitų) statytiniai. Jų biografijos sukuriamos per daugelį metų, todėl nelieka nieko nešvaraus, jų politiniai sprendimai tėra tuščiaviduris maketas, o iš tikrųjų tai tėra nesąmoningai mąstančių žmonių mulkinimas. Idėja paprasta: suteikime rinkimo teatru sukurti įspūdį, kad žmogus gali lemti savo šalies (ir savo paties) likimą, o iš tikrųjų mes (už uždangos) darykime tai, ką norime.

Nesakau, kad šioji fotografija yra tiesa. Nesakau, kad tikiu šia sąmokslo teorija. Bet... Leidžiantis į asmenines fantazijas ir pagalvojus, o jeigu taip ir būtų ,ir mes kiekvienas žinotume tiesą, ar vardan tiesos rinktumėmės kažką keisti? O jeigu ir keistume, tai kaip, kokiais būdais? O gal ir toliau leistume sau gyventi dirbtinoje, smarkiai kontroliuojamoje ir iš esmės netikroje santvarkoje? Medžiaga verta distopinio romano.

Tas, „o ką žmonės darytų“, gal net įdomiau už tą sąmokslo teoriją, kad politikų atmintis yra trinama ir hipnotizuojama, ir nė viena iš šios fotografijų „lady“ nė neprisimena, kad kažkada buvo iš vienos ir tos pačios politiškai apmokomos mokyklos.

Pasidalysiu Roberto Mackevičiaus vaizdo įrašu, kuris lietuviškai apie tai kalba puse lūpų, nors sakau, man vienintelė Angela Merkel šioje nuotraukoje atitinką tikrąją Angela Merkel, bet... Bet kaip ten sakomą? Kiekvienoje sąmokslo teorija yra dalelė tiesos, kad ir kaip absurdiškai tai beskambėtų.


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: