2022 m. vasario 8 d., antradienis

Šios dienos citata: Antanas Kandrotas (Celofanas) apie savo dviejų metų bausmės paskyrimą

 

Sveiki,

Šiandien vieno didžiausių pastarųjų metų be Orlausko politinių skandalistų, žinoma, galima drąsiai įvardyti Antaną Kandrotą, kitaip viešojoje erdvėje žinomą kaip Celofaną. Pastaruoju metu įsivėlęs į septynis ar aštuonis teisminius procesus, vyras, atrodo, laisvalaikiu, išsilaikydamas iš suaukojamų pinigų (juos aukoja maršistai), sėkmingai dirbo dviem frontais: varstė teismų duris ir kėlė skandalus. Dar vasarą pastebėtas važinėjantis su baltarusių diplomatiniais numeriais, atvirai grasinęs ir raginęs anų metų pavasarį nužudyti politiką Vytautą Tomą Raskevičių, puikavęsis, kad uždarysiąs (per įtakingus JAV draugus) deMiko YouTube kanalą, šiandien Celofanas galėjo pasakyti tik šmaikštų posakį apie kelnes. Jam kalėjime nebus nepatogu, kaip teigia jis, bet bus patogu tiems, kuriuos jis kritikavo. Pagal pasakymą išeina, kad ir jam, ir oponentams bus gerai, tai kokios problemos? Nors, reiktų paminėti, jis nuteistas už finansinius nusikaltimus, o ne dėl to, kad kitiems gadino gyvenimą.

Visgi per vieną dieną Šeimų maršo (nesakau, kad visų) herojus tampa internetinių memų žvaigžde. Liūdnas tas gyvenimas, kai pagalvoji... Visgi prisiminęs itin rimtus gąsdinimus ir keistus Celofono išsišokimus, ar tai būtų Stonkaus pasirodymas, ar riaušės prie Seimo, man kelia abejonę apskritai jo psichika. Su tokiu rimtumu įtikėjęs žmogus, pripažinkime, negali būti sveiko proto. Man primena tuos filmus apie viduramžius, kai misterijos ir vizijų ištikti nuprotėję šventeivos miesto aikštėse ima suokti apie jiems suteiktą Dievo galią skelbti tikrąjį tikėjimą. Negana to, jie nebijo būti nei sudeginami, nei nukankinti, nes Dievas vis tiek jų pusėje. Štai tokia beprotybė sklinda nuo Celofano paliktų vaizdo įrašų.

Du metai prabėgs žaibiškai. Beveik neabejoju, kad išėjęs į laisvę vyrukas bus dar kietesnis „kritikuotojas“. Mes dar išgirsime apie jį.


Jūsų Maištinga Siela  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą