2023 m. rugsėjo 5 d., antradienis

Vaikystės prisiminimai: Serialas "Beverly Hills 90210" kramtoma guma, lipdukai, kolekcija, aktoriai

 Sveiki,

 

Gal prisimenate savo vaikus ar save pačius, kai pirkdavote pigią ir neskanią kramtomąją gumą už centus dėl Songoko lipdukų, kuriuos reikėdavo suklijuoti į tam tikrą lankstinuką? Tikiu, kad kažkur tarp žaislų palėpėje yra užkritęs toks lapas. Bet aš menu dar senesnius laikus, gal kokius 1995-1996 metus, kada Lietuvoje iš tikrųjų rodė čionai labai populiarų jaunimo serialą „Beverly Hills 90210“ apie turčių Los Angele gyvenimą.

 

Tiesą sakant, buvau mažas ir ne daug ką prisimenu iš to serialo, bet puikiai menu aktorių veidus, kurie vaikystėje buvo ikoniški, nes rinkau jų iškarpas iš spaudos, o netrukus į mano provinciją atvežė ir visą dėžę pigios kramtomos gumos. Kaulydavome iš tėvų centus, ravėdavom daržus, kad tik gautume centų ir galėtume nusipirkti kramtomos gumos dėl lipdukų, kuriuos vėlei reikėdavo surinkti ir suklijuoti į atverčiamą katalogą. Tai vienas iš vaikystės kvapų. Spaustuvės dažais kvepiantis slidus lankstinukas ir priklijuoto lipduko su guma kvapas. Išnaršiau visą palėpę, neradau, bet vokiškame variante aptikau tai, ką turėjau vaikystėje, ir dalijuosi, gal kam surezonuos.

 

Maištinga Siela







1 komentaras:

  1. Oooo, taip, šis serialas ir ta lipdukų knygelė taip į atminties užkaborius buvo nugrūsta, bet dabar va žiūriu ir grynai pamenu tuos veidus, išraiškas, geras, ačiū, kad pasidalinai! Dal lygtais Baywatch knygelės ir panašiam laikotarpy buvo rinkoj :D

    AtsakytiPanaikinti