2011 m. vasario 22 d., antradienis

Filmas: Burleska

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Burleska“ (Burlesque) (2010 m.). Tai amerikiečių filmas, kuris tikriausiai visai pateisina savo miuziklo žanrą, kadangi jame skamba vieni iš populiariausių ir geriausių pasaulyje moterų balsų – Cher ir Christina Aguilera. Išties mėgstu šias atlikėjas dėl kokybiškai atliekamų dainų. Tikriausiai, kas matė „Burleską“, arba kas ruošiasi pamatyti, nesiginčys, kad filme atliekamos dainos – nuostabios.

Žvelgiant į kritikų atsiliepimus, jų buvo pačių įvairiausių, kai kas gyrė ir kai kas peikė šį filmą, tačiau mano nuomonė, Aguileros debiutas yra tikrai geresnis, negu Britney Spears debiutas filme „Kryžkelė“. Tai reikšmės turi ir Aguileros vėlyvas debiutas ir jau didesnė branda, tačiau vaidyba buvo tikrai neprasta. Jeigu atvirai, tikėjausi šiek tiek nusivilti, tačiau nusivilti neteko. Cher vaidmuo buvo įstabus, jį atliko visu šimtu procentu. Jaučiasi, jog Cher turi tikrai daugiau vaidybinio meistriškumo ir patirties už Aguilerą, tačiau abi scenoje atrodė nuostabios!

Žinot, ilgai laukiau šio filmo, domėjausi jo filmavimo ir kūrimo eiga. Buvo visokiausių gandų, kad neva Aguilera pavydi Cher populiarumo ir dėmesio ir t.t. Bet visa tai liko tik gandai, kurie nėra įrodomi. Filmas pasaulyje uždirbo apie 100 milijono JAV dolerių ir dar vis tęsia savo Odisėją kino teatruose. Koks bus galutinis finišas, turėtume sužinoti jau greitai. Apskritai šis filmas buvo ir tebėra ypatingai populiarus Vokietijoje, čia topuose jis išsilaikė gan ilgai kaip numeris pirmas. Apatinių trikotažo parduotuvės lenkia galvas „Burleskai“, kadangi moteris masiškai ėmė pirkti korsetus ir kitus atributus, kurie vaizduojami filme.

Žvelgiant į patį scenarijų, tenka sutikti, jog scenarijus neoriginalus, neypatingas – skurdi mergina atvažiuoja į didmiestį ir ieško darbo, kad prasigyventų. Laiptelis po laiptelio ji užkopia į aukštumas, pademonstruodama savo balsą. Na, žodžiu, banaliau nebūna. Mano galva, šioms atlikėjoms – aktorėms galėjo sukurti ir įdomesnį siužetą, manau, jos puikiai būtų susidorojusios ir su sunkesniais personažais.

Esmėje man filmas patiko. Jis lengvas, mėgėjiškas, nesudėtingas, malonus. Kartu ir gaila, nes miuziklas galėjo iškelti sau naujus standartus, kaip antai kažkada tai padarė garsioji „Čikaga“, bet „Burleska“ pasitenkino klasikinio miuziklo žanru.

Įvertinimas: 8.9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą