2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Filmas: "Paslaptingas bičių gyvenimas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Slaptas bičių gyvenimas“ (The Secret life of bees) (2008 m.). Tai amerikiečių draminis filmas, kuris iš esmės mus nukelia į permainingus 1964 metus, kada JAV tik pradėjo lygintis juodaodžių ir baltųjų teisės visuomenėje. Iš esmės čia susipina dvi temos – tai paauglės mergaitės šeimos tragedija ir afroamerikiečių kova už laisvę ir lygias teises. Filmas nėra labai politinis, esmė yra parodyti sudėtingus žmogaus likimus, kuriuos įtakoja visuomenėje nustatytos gairės. Mano galva, siužetas gan įdomus, nematytas ir neregėtas. Tema taip, ji nagrinėta daugelyje filmų, tačiau šis filmas žvelgia į kenčiančiuosius iš žmogiškumo oazės salos t.y. iš juodaodžių moterų namo, kurios verčiasi medaus prekyba.

Mažametė mergytė, gelbėdama savo mamą, ją nušauna, tai netyčinis nutikimas, kuris paženklina paauglės gyvenimą. Ir pagrindinis klausimas, kuris kamuoja merginą, yra ar žmogus gali sau atleisti ir patikėti, kad jis nusipelnė gėrio ir meilės.

Mano nuomone, kad šis filmas yra gan stiprus, įdomus ir pakankamai meniškas, turintis savo mažytį magiško realizmo indėlį. Man jis patinka, nes pagrinde filmas yra ir apie moteris, o filmai apie moteris ypač mane domina ir patinka. Labai nustebau atradęs dar vieną aktorę – Dakota Fanning, kuri dar visai jaunutė, tačiau turi didžiulės vaidybinės potencijos. Žinot, man ji priminė Christina Ricci, kuri debiutavo kaip itin maištinga ir reikli paauglė. Abiejų aktorių labai panašus sudėjimas, o ir vaidyba tikrai gera. Dakota taip pat yra pasirodžiusi ir „Saulėlydžio“ sagoje, kur atlieka neblogą vampyrės vaidmenį. Filme taip pat pasirodo ir dvi garsios amerikiečių dainininkės – Alicia Keys ir Jennifer Hudson.

Rekomenduoju šį filmą visiems dramų mylėtojams ir tiems, kurie mėgsta šiek tiek rimtesnius filmus, sumišusius su popsiškomis priemaišomis.

Įvertinimas: 9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą