2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Filmas: "Vaikams viskas gerai"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Vaikams viskas gerai“ (The Kids are all Right) (2010 m.) Tai gan kontraversiškas filmas, kuris gali ir sugluminti, ir sujaudinti. Tai pasakojimas apie dviejų lesbiečių gyvenimą po daugiau nei 18 metų draugystės. Jos jau pagyvenusios ir turi du vaikus – vyriausiai ką tik sukako 18 metų. Esmė tame, kad jos buvo apvaisintos ir dukra po tiek metų susiranda iš spermos banko savo „donorą“ – tėvą, kuris galutinai sujaukia visų gyvenimus.

Filmas nagrinėja ne homoseksualumo klausimą, filme tai yra savaime suprantamas dalykas, jis nagrinėja šeimyninius santykius. Filme perteikta „netradicinė šeima“ kaip tradicinės šeimos modelis, taigi ši tema natūraliai kaip ir neliečiama, tačiau kaip „aršios“ lesbietės ima reaguoti, kai į jų ir jų vaikų gyvenimus ima brautis donoras tėvas, tai tampa gan įdomu. Iš pradžių vaikai susižavi savo tėvu motociklininku, kuris propaguoja palaidą gyvenimą, tačiau šis lemtingas susidūrimas ima keisti visų gyvenimus ir, deja, ne viskas einasi į gerą. Tai komedijinė drama, į viską bandoma žiūrėsi su ironija, sarkastišku atstumu. Filmas iš esmės gan paprastas, nieko jame nėra per daug sudėtingo, užpildyti charakteriai, gera vaidyba. Čia vėl sutinku vieną mėgstamiausių savo aktorių Julianne Moore, ją tikriausiai žinot iš tokių filmų kaip antai „Aklumas“, „Vienišas žmogus“, „Kloja“, „Valandos“ ir t.t. Anette Bening „Amerikietiškų grožybių“ žvaigždė.

Man šis filmas visai priimtinas ir įdomus. Gal tai nėra geriausias filmas, tačiau savotiško šarmo turi, turi šarmo sukurti personažai, situacijos, kurios buvo dar niekur nematytos. Rekomenduoju visiems, kurie mėgsta ne banalų, o šiek tiek subtilesnį, gyvenimiškesnį humorą, kurie mėgsta gluminančias temas, rekomenduoju lengvesnio žanro mėgėjams, tėvams ir vaikams, kurie bijo homoseksualizmo kaip „užkrato“, kurie apskritai bijo, išgyvena dėl savo vaikų gyvenimo ir ateities. Manau, šis filmas kažkiek turėtų nuraminti.

Įvertinimas: 8.9/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Pažiūrėsiu ne tik dėl,rodos,įdomaus siužeto,bet ir dėl Juliane Moore,superinė aktorė!

    AtsakytiPanaikinti