2011 m. birželio 13 d., pirmadienis

Dėmesio! Kosmetika yra nuodinga!

Sveiki visi,

Šitas straipsnis iš Virgio saito apie "Atsibudimą". Labai reali grėsmė, jog visa tai iš tikrųjų vyksta. Iš esmės tik patvirtina visa tai, jog Pasaulio Galingieji vis dar žemina žmogų, jį nuodija ir į visuomenę leidžia žiurkių nuodus. Apie viską ir dar daugiau skaitykite čia!

Jūsų Maištinga Siela

Dantų pastoje ęsantis fluoras sukelia vėžį, gali pažeisti endokrininę sistemą, skydliaukę. Yra įtarimai kad sukelia vaisingumo sutrikimus, daug faktų apie mineralų apykaitos sutrikdymą. Gali sukelti osteoporozę, kaulų vėžį - tai oficialūs amerikiečių duomenys iš nacionalinės tyrimų tarnybos. Daug fluoro yra arbatoje, vyne, aluje. Kadaise fluoro junginių dėdavo ir į žiurkių nuodus (be reikalo pamiršom senovės išmintį). Dioksanas, dioksinas - kancerogenas, genotoksiškas, sukeliantis apsigimimus, neurotoksiškas - šampūnų sudedamoji dalis. Formaldehidas - itin pavojingas kancerogenas, agresyvus, lakus junginys. Šios medžiagos net nenurodomos ant šampūno buteliuko, nes jos vadinamos tarpinėmis - pagalbinėmis medžiagomis!

Katarakta (aklumas, akių operacija) ar riebūs plaukai? Onkologijos rizika ar riebūs plaukai?

Sviesmedžių aliejus - vietoj rankų kremo.. Sviesmedžių balzamas - lūpoms.

Propilenglikolis naudojamas šampūnuose gerai pažįstamas automobilių turėtojams, nes jis naudojamas automobilio aušinimo sistemoje (antifrizas) organinių ląstelių naikinimui.

Pokalbis su lietuviškos kosmetikos gamintoju

Prieš 20 metų dažnai nusipirkdavai pieną vasaros metu jau surūgusį. Dabar pienas prikimštas konservantų nesurūgsta dvi savaites, du metus..

Petrolatas ir mineraliniai aliejai - chemijos produktas iš naftos, kurie ant odos sudaro riebalų sluoksnį, neleisdami odai kvepuoti. Kaip politileno plevelė.

Kremas vaikams - o į sudėti įeina parabenai (E 214 - etilparabenas, E 216 - propilparabenas, E 218 - metilparabenas). Butilhidroksianizolis (E 320), бутилхидроксианизол, Butylated hydroxyanisole (BHA)… pripažintos toksinės medžiagos. Tėvai perka nuodus vaikams pasižiūrėję į vaikišką pakuotės veidelį. Kodėl nuodų normos legalios - kitas klausimas..

Dantų pastoje esantis sacharinas (vienas seniausių saldiklių, žymimas kaip E 954) - šlapimo pūslės vežį sukelianti medžiaga.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ir Sodium Laureth Sulfate (SLES) nugramdo apsauginį odos sluoksnį atverdamas ją mikrobams ir chemikalams, ir jis skyla į ypač stiprius kancerogenus - dioksinus, dioksidinus..

Taip pat vengite plačiai naudojamų PEG darinių, Xinol (Ksinol), Cetearet, Olet - nes šie junginiai gali turėti tarpinių produktų - itin nuodingo 1,4 dioksano.

Formaldehidas siejamas su tokiais plačiai vartojamais konservantais kaip DMDM hydantoin, Imidazolidinyl urea.

Tame gerame, ekologiškame ir t.t. muile naudojamas Tetrasodium EDTA sunkiuosius metalus vėl padaro aktyviais ir jie vėl patenka į maisto grandinę (per odą).

Apie šalutinius kosmetinių priemonių sudėtinių dalių poveikius Jolanta informacijos gavo Vokietijoje.

Ekologiška kosmetika

Rūta Daunoravičienė - Medikė, natūralios kosmetikos gamintoja. Vien kosmetiką kaltinti sunku - mes gyvename labai prastoje aplinkoje. Kainos ir kokybės gretinimas yra melas - viskas daug papraščiau ir ne taip baisu.

Nerafinuotas Sviesmedžių aliejus, Taukmedžių sviestas - labai vertinga medžiaga, švelniai kvepia riešuotais. Naudojama vietoj bet kokio kremo, rankų kremo, lūpų balzamo.

Nerafinuotų aliejų kosmetikos gamintojai, Rūtos nuomone, visai nenaudoja, nes šie aliejai greičiau genda, gali įtakoti kosmetikos struktūrą.

Kosmetikos gamintojai, kad kremas greičiau gertusi, naudoja lakiuosius silikonus (lakieji silikonai - naftos produktas). Kai užsitepi kremą, jis ištikrųjų nesusigeria, o nugaruoja. Praktiškai silikonus rasite kiekviename kreme, jeigu jis nesertifikuotas ekologiškas, nes vos ne privalomas ingredientas.

Ir daugiau patarimų kaip ekologiškai ir pigiai tvarkytis, nežiūrint į „prabangius” ir pavojingus kremus už 300 lt.

Vaistinių puiklapių aliejus (Foraha, Tamanu) - skatina ląstelių atsinaujinimą, turi priešuždegiminį poveikį. Erškėtogių aliejus. Simonsijų (jojobos) aliejus - skystas vaškas. Šie aliejai padės atkurti odos barjerines savybes.

Rozmarinų lapų ekstraktas gali būti vartojamas individualios ekologiškos kosmetikos konservavimui.

Pramoninėje kosmetikoje apie 80 % ingredientų reikalingi ne odai, bet produktui (medžiagos padedančios išlaikyti kremo struktūrą tam tikrą laiką 3 - 5 metams).

Kosmetikos sudėtyje reikėtų ieškoti tokių žodžių kaip „oil”, „extract” - kas reiškia natūralias medžiagas. Sudėtinio sąrašo priekyje - tai ko daugiausia, sąrašo pabaigoje - ko mažiausia. Reikia ieškoti lotyniškų augalų pavadinimų.

Puiklapių (foraha/tamanu) aliejus - kas tai?

http://kvapai.aromata.lt/lt/puiklapiu_aliejus/

(atkreipkite dėmesį kada renkamos vaistažolės turi didžiausią poveikį - per Jonines, vasaros saulėgrįža (lygiadienį).. paminėjo Rūta Daunoravičienė).

Pagrindinė taisyklė - ką tepi ant odos, tą turi galėti ir suvalgyti.

Prof. alergologė Rūta Dubakienė - atsargiai naudokite cheminius kremus kaklo, krūtinės srityse, tai įrodyta eksperimente su žiurkėmis.

Gyd. homeopatė - Aiva Vaivarienė - Mes patys esame savanoriški eksperimentiniai triušiai, mes nežinome kas iš to bus, mes galim tikėtis kad sakykim yra nustatyta norma kažkokio tai daikto, bet vieno daikto norma, antro, trečio, dešimto, šimto.. Kai jie visas šimtas ir kartu, niekas negali pasakyti kokia ta norma konkrečiai jums, ar konkrečiai tam mažam vaikui, ar senam ligoniui, geriančiam dešimt skirtingų vaistų, tai praktiškai neįmanoma. Mes niekas nežinom kas darosi.

Gamintojai eksperimentuoja lengvindami gyvenimą įvairiais chemikalais. Kadangi produkto saugumas yra jų atsakomybė, jie pasako - saugu. Po to kas nors suabejoja, patyrinėja ir pašiurpsta. Todėl kasmet EU sąjungoje uždraudžiama naudoti šimtai cheminių medžiagų, kurių jau yra kosmetikos, buitinės chemijos gaminiuose ant parduotuvių lentynų ir būna ten kol mes visko neišperkame. Kitaip juk gamintojui ir pardavėjui - nuostolis.

Viktorija Belousovaitė, Vilniaus visuomeninės sveikatos centro specialistė - uždrausti nėra lengva, nes gamintojai ir pardavėjai yra labai stiprūs, jie turi savo asociacijas, jie labai kovoja, dažnai nurodo, kad jie neturi kuo pakeisti nuodingo ingrediento, dažnai argumentuoja, kad jo lieka labai maži kiekiai ir jie atseit nėra pavojingi. Ir tai labai plačiai naudojamas argumentas, kuris aš manau nėra visai teisingas.

Lūpų dažai - švininis bučinys

Lūpų dažai, kurie rezorbuojasi 100 %… Kas yra juose?… 2007 m. rastas švinas lūpų dažuose ir didelėje dalyje gaminių (net 60 %). Tačiau 2009 m. JAV mokslininkai iš 20 tirtų gaminių visuose 20 gaminių surado šviną! Ir surasti švino kiekiai buvo 4 kartus didesni nei 2007 metų tyrimų metu… (technologinė evoliucija ar degradacija? kaip manot? O gal veikianti naikinimo programa, genocidas?).. Esmė tame, kad švino iš viso neturi būti kosmetikoje.

Nagų lakas

Tai kas šampūnuose mikrodozėmis, nagu lake - pagrindas. Neveltui net dabar gydytojai nėščiosiom draudžia spalvingą manikiūrą. Dibutilftalatas, formaldehidas, toluenas - net visi šie trys nuodai kartu randami nagų lake!

Sarašai nuodingų medžiagų plaukų dažuose tik didėja ir didėja ir vis daugiau dažiklių yra draudžiamų..

Kvepalai

Net patys brangiausi kvepalai 90 % yra padaryti iš naftos produktų. Visa kosmetika, kvepalai, lupų, plaukų, dažai, kremai, plastmasės yra naftos verslas - Skirmantas Ražauskas, aplikosaugos aktyvistas. Ftalatai kvepaluose siejami su neurotoksiniu poveikiu, nuodija nervinę sistemą, neigiamai veiką „galvojimą”, taip pat sukelia alergijas.

raktiniai žodžiai: fluoras, alus, arbata, vynas, dioksinas, dioksanas, riebūs plaukai, „nagų lakas”, nagai, „Sviesmedžių aliejus”, ftalatai, sacharinas, saldikliai, formalinas, formaldehidas, „Ekologiška kosmetika”, silikonai, „naftos produktai”, kvepalai, „lūpų dažai”, lūpdažiai, „Rūta Dubakienė”, „Viktorija Belousovaitė”, „Gintautas Šeduikis”, „Rūta Daunoravičienė”, „Deimantė Bubelytė”, „mis lietuva”, „kaulų vėžys”, onkologija, švinas, neurodermitas, homeopatija

Žmogaus oda - antra burna

Parabenas = vežys,

gliukolis (glikolis) = alergija, virusiniai susirgimai, vežys.

Sulfatai ęsantys šampūne pažeidžia odos mikroflorą ir nuplauna reikalingą apsauginį riebalinį sluoksnį.

Dezodorantas = krūties vėžys, teigia mokslininkai.

Vartotojai - bandomieji triušiai. Eksperimentiniai gaminiai su nanodalelėmis. Pudra ir plaučių vėžys.

Purškalas su sidabro nanodalelėmis

Purškalas naikinantis virusus ir bakterijas su Titano dioksido ir sidabro nanodalelėmis. To pasėkoje susidarę sidabro jonai yra ypatingai toksiški. Šis produktas jau bandomas platinti mokyklose ir darželiuose.. Šis purškalas naikina tik žalingas bakterijas, o gerų nenaikina. Kokiu būdu Jelena negalėjo paaiškinti. Nanotechnologijos labai pigios, jos pakeičia viską.. (ir sveikatą nesveikata…). Sunerimęs Briuselis sankcionavo skubius mokslinius tyrimus. Pirminiai tyrimai teigė, kad nanodalelės neturi neigiamo poveikio. Nanodalelės būdamos itin smulkios ir prasiskverbdamos į ląstelę ją pakeičia. O pakeista ląstelė - tai jos funkcijų sutrikimas. Dėl to gali būti onkologija,vėžys, išaugti auglys.

Lietuvos rinka su minimaliais EU reikalavimais

Ar žinojote kad į Lietuvos rinką plūsta kosmetikos prekės (ir ne tik) netgi nepateikus receptūros? Tai sveikatos ministrų įsakymas įgyvendintas 2009.09.03 pagal EU tarybos direktyvą… EU direktyva nustatė maksimalius ir minimalius rinkos apsaugos reikalavimus. Lietuva pasirinko minimalius…

Geras kosmetinis efektas gali turėti labai skaudžias pasekmes. Komercinės struktūros visada suinteresuotos slėpti, menkinti nepalankius neigiamus sudedamųjų dalelių duomenis, ar padaryti šiuos duomenis sunkiau prieinamais.

Japonų tradicinės kosmetikos gamintojai sako - negalima ant odos tepti to, ko negalima valgyti.

Kvepalai, šampūnai, muilai, dezodorantai, lakai, dažai, depiliacinis kojų kremas, lūpdažiai.. Seniai pripažinta, kad pati pavojingiausia profesija - būti kirpėja, kosmetologe.

Šampūne esantys sulfatai nutirpina apsaugini riebalinį sluoksnį, labai nusausina odą, difunduoja (skverbiasi į odą). Sulfatai buvo naudojami kare su Vietname kaip cheminis ginklas. Sulfatai siejami su kataraktos atsiradimu, akių, centrinės nervų sistemos pažeidimais.

Parabenai pažeidžia endokrininę sistemą, vaisingumą. Ftalatai. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ir Sodium Laureth Sulfate (SLES) nuo kurių plinkama ar susergama seborėja. Nuo šampūno ar kremo gali tapti nevaisingu.

Nuodai parodoje "moters pasaulis” - "mes nežinome koks tai poveikis” - sako kosmetikos atstovės.

Gamintojas kosmetikos sudėtį rašo mažytėmis raidelėmis, ne paradinėje pusėje. Metyl, etil ir kt. parabenai organizme imituoja hormonus. Ir sukelia vežį, įskaitant krūties vėžį.

Kita nuomonė. Gydytoja Rūta Gancevičienė, ilgai vedusi sveikatos laidas, kuriose gausu slaptos ir visiškai atviros reklamos, nemato jokios problemos dėl tų parabenų… „Aš jums nepasakysiu… <…> aš detaliau jums negaliu pasakyti” - sako gydytoja dermatologė.. Ji nemato bėdos ir dėl kitos chemijos, kurią gamintojai deda į kosmetines priemones. Daktarė teigia, kad kosmetikos produktai prieš patekdami į rinką praeina tikrinimų kryžiaus kelius..

Šalies rinka su minimaliais EU reikalavimais ir visiškai neveiksnia kontrole

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos gaminių kontrolės skyrius realiai neveiksnus dėl išleistų įstatymų. Nes turi parašyti raštą, kad ateis tikrinti prieš 10 dienų.

Lietuvos rinkoje apie 14 000 kosmetikos produktų ir tik trečdalis iš jų notifikuoti, t.y. registruoti. O 2/3 kosmetikos produktų vežami tiesiai į parduotuvių lentynas.

Per metus inspektoriai patikrina tik 100 priemonių..T.y. 1-ą priemonę iš 1400… (2009 metai, EU, Lietuva….).

Baudos už nuodingos kosmetikos platinimą - 1000 - 3000 lt, o administracinių teisės pažeidimų nuo 75 - 200 lt, jei pakartotinai iki 500 lt.

Apie tai kaip jūs savo plaukus dažėtės nuodais..

Tai kas buvo leidžiama, vėliau ištyrus pasirodė kad nuodinga. Taip buvo ir yra su plaukų dažais, nes juose yra metalo druskų, o jos yra nuodingos (pvz. natrio laurilsulfatas). Visi kvepalai - patys didžiausi dirgikliai. Apie juos iš viso nekalbama kaip apie pavojingus sveikatai. Kvepalų cheminė bazė yra tokia pat kaip "Moment” klijų. Tai yra tirpikliai į kuriuos įdėti aldehidai (kvapiosios medžiagos). Mokslas netyrinėjo, ką šios medžiagos daro su mūsų organizmu, kur jos patenka, kaip jos veikia mus. Vien tik kvepalus sudarantys tirpikliai - labai toksiškos medžiagos.

Ūkio ministerija negina Lietuvos vartotojų nuo nuodingos kosmetikos. (EU sąjungoje irgi situacija ne ką geresnė, ten net tokios laidos neprasiveržia pro cenzūrą, t.y. neiškeliamas net klausimas).

Bet kuris maistas turi būti vaistas

Gliukolis (propilengliukolis) yra visuose kremuose, visų pirma kurie skirti odos minkštinimui.

Bet kuris maistas turi būti vaistas.

Pastaraisiais metais labai daug kosmetikos gaminių paskelbta kaip nesaugių.

Pasitikrinkite savo kosmetikos oficialų pavojingumo laipsnį

http://www.cosmeticsdatabase.com/- pasitikrinkite kosmetikos pavojingumo laipsnį, jei negalite išsiskirti su kosmetika. Visą šlamštą iš vakarų veža į rytus.

Ekologiška kosmetika

Citrina, spanguolės, dilgėlės, kiaušiniai.. Gamtoje daugybė priemonių mūsų kūnui. Jei nepatinka gamtos priemonės, tai bent pradėkite nuo ekologiškų šampūnų.

Nemaitinkite savo vaikų tyrelėmis, bananais.. Tai nuodai jūsų kūdikiui, nes cheminių priedų pridėta kaip suaugusiam, o mes maitinam savo kūdikį.

Pagal EU standartus į gaminius skirtus vaikams iki 1 metų negalima deti cheminių maisto priedų, tačiau galima dėti tam tikrus gamtoje randamus priedus, o į gaminius skirtus nuo metų - chemijos normos kaip suaugusiems. O mes maitiname savo vaikus.

Vaikai dauguma jautrūs ir dirglūs šiandiena.. Cheminiai priedai veikia ir nervinę sistemą, ne tik kvėpavimą, ne tik odą.

Sėkmė - tai visiškai nenaudingas dalykas. Sėkmė - tai problemos nebuvimas. Neįmanoma gelbėti ar padėti prieš tai nesukūrus problemos. Žmonės, neturėdami problemų, nepirks ir jūsų pagalbos. Žemdirbys, įvaldęs Gamtos technologiją, tampa nepriklausomas ir laisvas. Su tokiu neuždirbsi. Tokia žemdirbystė nenaudinga jokiai valstybei.
Kodėl amerikiečių žemės ūkio pramonė užkariavo beveik visą pasaulį ir netgi kai kurias Tolimųjų Rytų šalis, kuriuose žemdirbystės metodai buvo visiškai kitokie? Labai paprasta: valdžios struktūros turtėja iš įteisintos prekybos apyvartos. Chemikalai, trąšos ir technika - tai milijardinė apyvarta.
Visuomenė gyvena prekybos problemomis. Mūsų pasaulis atrodo gana kurioziškai: kažkas nuolat kuria problemas, gąsdina kitus ir siūlo pagalbą, ir visi paklusniai iškrato savo kišenes. Nereikia būti išminčiumi, kad suprastum, jog visos pagrindinės problemos yra dirbtinai sukurtos. Medicina, norėdama iš tikrųjų gelbėti, turi turėti labai rimtų ligonių. Kariškiams, kad galėtų kariauti, reikalingi karai, ir jie tik dėl to kyla. O ar daug nusikaltėlių tapo normaliais žmonėmis policijos darbo dėka?..
Spaudai reikalingos sensacijos ir konfliktai, ir ji išpučia juos, kiek tiktai gali. O kai neranda, tai išgalvoja. Daug pigiau sukurti mokslą negu prarasti valdžią ir gamybą. Ne taip seniai nuostabiai gyvenome, visiškai nekreipdami dėmesio į natūralų kūno kvapą, ir netgi pleiskanos nebuvo įvardintos kaip didžiulė nuodėmė. Nenustebčiau, jei mūsų anūkai vengs bet kurio tipo, kuris nebus pašalinęs nuo savo kūno plaukų! Nė kiek nesusimąstydami, mes sukamės kaip voverės rate: vienų „problemų" sprendimas sukuria kitas, o mes mokame ir mokame, ir mokame už jas. „Suvalgęs mėsainį, ledų ir traškučių (!) nepamiršk kramtomosios gumos Dirolkids ir Mezin nuo skrandžio negalavimų, Galsten kepenų sutrikimams šalinti ir Bitnerio balzamo, o paskui vėl gali nuodytis traškučiais ir pirkti vaistus. Įdomu, kam reikalingas Sveikų plaukų centras? Greitai atsiras ir Maloniai kvepiančių pažastų centras, netoli ir iki Gydomosios degtinės centro. Alpdami nuo reklamos rūpestingumo negalime išvysti naujo „mokslo" naudos gavėjų.

2 komentarai:

  1. Straipsnis gal ir nieko, bet tapatindama dioksaną ir dioksiną stipriai apsikvailinai:

    http://en.wikipedia.org/wiki/1,4-Dioxane
    "Dioxane is a relatively nontoxic substance with an LD50 of 5170 mg/kg"

    http://en.wikipedia.org/wiki/Dioxins_and_dioxin-like_compounds
    "The oral LD50 for guinea pigs is as low as 0.5 to 2 μg/Kg body weight"

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal pigus nagų lakas ir gali pakenkti, bet brangesnis ir žinomų kompanijų nemanau. O kam apskritai naudoti dantų pastą ir ką reikia daryti su dantimis, kad juos vėliau šveisti.

    AtsakytiPanaikinti