2011 m. birželio 17 d., penktadienis

Filmas: "Projektas: Bleiro ragana"

Sveiki visi,

Visai neseniai teko pamatyti legendinį siaubo filmą „Projektas: Bleiro ragana“ (The Blair witch Project) (1999 m.). Kiek žinau, vėliau pasirodė ir antroji dalis, nes pasaulyje sukėlė nemažai diskusijų ir buvo labai populiarus. Tai gan senas filmas, kuris, mano galva, į kino siaubo istoriją įvedė mėgėjiškos kamaros filmavimo principą, kuri neva kuria tikroviškumą. Ir iš tikrųjų šis efektas labai pasiteisino filme „Paranormalus aktyvumas“, neprastai ir filme „Egzorcizmas“ variante.

„Projektas: Bleiro ragana“ iš tikrųjų pradžioje intriguoja. Paslaptinga raganos miške istorija, kuri taip ir nutylima. Ar tai tikra legenda, ar ta ragana egzistuoja, kokia jos tikra istorija, to žiūrovas ir nesužino, režisieriai nusprendė palikti migloje pačias įdomiausias gijas, todėl filmas žymiai krito, nes nuo 30 minučių žiūrėjimo supratau, kad atsakymo taip ir nebesulauksiu. Aišku, filmas buvo nuobodokas, vėl vos neužmigau. Siaubo ir įtampos jame nėra daug. Nemažai kvailų, sakyčiau, vaikiškų banalybių, kaip antai studentų pasiklydimas miške. Protas vadovautis kompasu, kai jie mato, jog šiose vietose vyksta keistos anomalijos.

Žodžiu, daugiau nei pusę filmo studentai su filmavimo kamera klaidžioja po mišką, aptinka keistus ženklus, patys pasiduoda nerimui ir baimei. Tradicinis siaubo filmo vaizdelis gal 1999 metais ir buvo netikėtas siaubo filmo šokas ir žiūrovams patiko, tačiau man pažiūrėjus jį dabar, tai tik paliko nuostabą – kas gali žiūrėti šį filmą? Jis nuobodus, įtampos mažai, daug nervinančių detalių, studentų išsidirbinėjimų. Aišku, apsieta be specialiųjų efektų, paslaptis neatskleista, o herojų likimai taip ir neaiškūs kaip neaiškus ir pats siužetas, įvykis. Žodžiu, niekas neaišku, suprask, įvyko kažkas kraupaus ir paslaptingo. Nežinau, gal tęsinyje yra tęsiama ta pati istorija ir ji užlituoja buvusias spragas, tačiau pasijutau nieko nepamatęs ir antrosios dalies neketinu žiūrėti.

Įvertinimas: 5/10

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Tu supranti, kad čia yra tikrais faktais paremta istorija? Ir visas filmas yra sudarytas iš tos medžiagos, kuri buvo rasta po to, kai studentai buvo paskelbti dingę? Metai po šitų įvykių policija ir tyrėjai rado jų nufilmuotas juostas. Todėl filmas labai nedaug kainavo, bet buvo tikrai geras ir sulaukė labai daug pagyrų. Čia nėra režisuota ar dar kažkas daryta.

    AtsakytiPanaikinti