2019 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Filmas: "Afera" / "The Hustle"



Sveiki, skaitytojai,

Viena naujausių amerikietiškų komedijų neseniai praėjusių per Lietuvos kino teatrus buvo „Afera“ (angl. The Hustle) (2019), kuriame vėl galėjome išvysti Oskaro laureatę Anne Hathaway ir jau visiems iš daugybės komedijų pažįstamą komikę Rebel Wilson. Istorija pasakoja apie apsukrias aferistes, kurios painiomis ir išgalvotomis istorijomis iš vyrų išvilioja milijonus, tad truputį primena visus tuos šnipų, slaptųjų agentų komedijas, kaip dažnai susimaunama lygioje vietoje...

Filmo siužetas nėra įmantrus ir vietomis gali priminti ne taip seniai rodytą „Aušeno aštuntuką“, kaip moterys taip pat ilgą laiką planuoja aferistines operacijas, tik „Afera“ gal ne toks dinamiškas filmas. Klasikiniu būdu kuriama iš esmės nei originalumu, nei geru scenarijumi, nei režisūrine raiška nepasižymintis filmas – viskas daugiau ar mažiau kažkur matyta. Storulė kvailė ir įžvalgi gražuolė gudruolė susivienija dėl lažybų ir patiria nuostabių komiškų nuotykių, bandydami išvilioti iš jaunuolio pusę milijonų dolerių.

Pradėkime nuo to, kad visi veikėjai, kad ir kokie jie bebūtų ryškūs, jie komedijos šablonai. Vykusias scenas pavadinčiau, kai viena iš veikėjų apsimeta akla, o kita daktare – tikrai galima vietomis smagiai kikenti, susiraičius ant sofos. Šis filmas, kaip ir daugelis komercinių amerikietiškų komedijų, jau kino kritikų sumaltas į miltus ir niekam ne paslaptis kodėl. nes komedija niekuo neišsiskiria, jame juokeliai gana lėkšti, subtilumo jame išties nerasta, bet, velniai rautų, kaip galima iš visos to anekdotiškai sukurptos istorijų virtinės pasijuokti ir pamiršti laikinai šio pasaulio dramas ir tragikomedijas. Man iš tikrųjų šis filmas labai linksmai susižiūrėjo su visais savo trūkumais.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 35/100
IMDb:5.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą