2019 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Šios dienos daina: Arina & Veto Bank - Rain Is Coming Down


Sveiki,

Seniai norėjau pasidalyti šia daina iš vaikystės. Ją atlieka Lietuvos bliuzo karalienė Arina ir grupė Veto Bank „Rain Is Coming Down“. Tiesą sakant, vaikystėje šios dainos nesuprasdavau, nes nemokėjau angliškai, tačiau pamenu, kaip transliuodavo šį vaizdo klipą. Tada man jis atrodė kažin kuo magiškas, bet kartu ir pernelyg pilkai niūrus, gal net gąsdindavo – nežinojau, nei kas tas bliuzas, nei kas tas amerikietiškas baro stilius, kurį matydavau šiame vaizdo klipe.

Šiandien man šioji daina ir vaizdo klipas atrodo kažin kokie stebuklingi. Iš tikrųjų labai gera daina, vis pamirštu, kaip mėgstu bliuzo muziką ir Arina su grupe tai vėlei priminė.

1987 metais susikūrė grupė Veto Bank, o Arina, prie jų prisijungė tik 1990 metais, su kuriais koncertavo dešimtį metų. „Rain is coming down“ dainą parašė Arūnas Navadničėnas 1992 metais. Tais pačiais metais Arina su Veto Bank Jūramaloje laimėjo pagrindinį prizą ir tai buvo neregėtas talento ir dainos junginys, žodžiu, atradimas. Su ta pačia daina Arina „prašlavė“ Lenkijoje ir Rumunijoje, kur susirinko pagrindinius prizus ir netrukus išleido albumą „My Crazy World“, o šiai dainai nufilmavo vaizdo klipą.

Ką aš galiu pasakyti? Senos geros dainos nerūdija, bet kai jos sugrįžta iš užmaršties, jos tampa kur kas daugiau nei tik senomis geromis dainomis.


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Lygiai kaip ir jūs, taip ir aš - dainos tada nesupratau nes nemokėjau angliškai... Dabar tikrai moku, bet vistiek nesuprantu kai kurių dainos vietų (kad ir kaip stengčiaus iššifruot). Bandau rast tekstą tik niekaip nepavyksta. Gal galit pagelbėt?

    AtsakytiPanaikinti
  2. dainos tekstą parašė būdama gal 17metų labai talentinga kūrybinga ir charizmatiška visų mūsų mylima Auksė Balčiūnaitė .kuri būdama apie 32metų paliko šį pasaulį .A.t.A. tu per amžius mūsų širdyse išliksi .....

    AtsakytiPanaikinti