2011 m. birželio 29 d., trečiadienis

Filmas: "Kloja"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Kloja“ (Chloe) (2010 m.). Iš tikrųjų šį filmą žiūrėjau dėl pačių aktorių, nes iš komentarų supratau, jog tai filmas neblogas, tačiau nėra ir kažkuo išskirtinis. Bet geriau pamatyti pačiam ir visu tuo įsitikinti. Na, filmas tikrai nėra prastas, aišku, nuostabūs aktoriai prie viso šito labai smarkiai prisidėjo. Mano numylėtinė Julianne Moore šįkart kaip visada atliko fantastišką kupiną nerimo vaidmenį. Netikėtas ir šviesiaplaukės Amanda Seyfried „kekšytės“ vaidmuo. Na, o ką ir besakyti apie seną vilką Liam Neeson? Bravo!

Tačiau filmas yra filmas ir aktoriai kitų dalykų nepadarys. Siužetas išties intriguojantis – žmona įtaria vyrą neištikimybe ir kad įsitikintų, nusamdo kekšytę, kad ši patikrintų vyro ištikimybę, tačiau ši pradeda žaisti savo purviną lesbietišką žaidimėlį. Viskas kol kas paprasta ir, sakyčiau, truputį monotoniška, nors to ir reikėjo tikėtis – šiek tiek pikantiškos erotikos, šiek tiek intrigos, šiek tiek painiavos ir netikėtos atomazgos. Sakyčiau, nebloga eilinė drama. Kur kas labiau neįtikino manęs drastiška Klojos finalinė savižudybė. Kodėl? Kaip? Negi ji tiek mylėjo moterį? Nemanau, nes filmas to neužpildė. Ji buvo graži, mokėjo apsukti kitus aplink pirštą, o tas romanėlis jai atrodė toks laikinas ir nevisai įtikinamas kaip „gyvenimo meilės“ romanas. Filme tai perteikiama kaip neva mergaitė žaidžia su žmonių likimais ir pati įsijautusi į aukos vaidmenį iš tikrųjų dramatiškai kankinasi savo noru – štai ką sako filmas. Aišku, tokia mergina mokės visaip manipuliuoti, tačiau niekada neperžengs per savo gyvybę. todėl man iki šiol lieka labai didelis klaustukas, kodėl ji šitaip padarė? Kodėl taip padarė režisieriai?

Šiaip ir pačios šeimynėlės gyvenimo istorija keista. Geras sūnelis mylisi tėvų lovytėje, nors žino, kad mama tuojau gali pareiti ir t.t. Kartais išeidavo tokios visai sausos ir negyvenimiškos detalės, kurios tiesiog suvaidintos taip, nes reikia tiesiog intrigos žiūrovams. Bet nepaisant tų visų neįtikėtinų dalykų, man filmas savotiškai tiko ir patiko. Aišku, labiausiai dėl pačių aktorių. Rekomenduoju visiems rimtesnių filmų mėgėjams, intrigų ir ale gyvenimiškų dramų fanas, kad ir kaip ten bebūtų, manau, filmas patiks.

Įvertinimas: 8.5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą