2011 m. birželio 28 d., antradienis

Filmas: "Meilė ir kiti narkotikai"

Sveiki visi,

Na, visai neseniai pasidariau tikrą filmų peržiūros maratoną ir nebeketinu sustoti, nes kai įsijauti į kiną ir išlipi iš vieno kurio nors, tai jautiesi nugyvenęs miniatiūrinį gyvenimą. Tai nutiko ir su filmu „Meilė ir kiti narkotikai“ (Love and other drugs) (2010 m.). Tai romantinė komedija, kuri, sakyčiau, atitinka tik pirmąją savo filmo pusės žanro kanonus, bet tik todėl ji ir yra gera romantinė komedija! Tai pasakojimas apie laisvą porelę, kuri nenorėjo įsimylėti, bet kaip žinote, tokiuose filmuose tuojau įvyks viskas atvirkščiai. Tačiau mergina serga parkinsono liga, todėl ji bėga nuo savęs ir vaikino, kurį gali įskaudinti...

Žinot, galvojau viskas bus labai banalu, eilinė Janifer Aniston komedija, kurią tuoj pamiršiu, nes visos atrodo vienodos, kur ji vadina. Bet ši kitokia ir su tuo sutiks, manau, daugelis. Ačiū Dievui, režisierius nesikvietė Aniston ir čia mes sutinkam, mano galva, nerealiai derančius aktorius Anne Hathaway ir Jake Gyllenhaal. Tiesa, ši puiki porelė jau ne pirmą kartą vaidina įsimylėjėlius, nes pirmą kartą jiedu susitiko filme „Kuprotas kalnas“, kur atliko vyro ir žmonos rolę, nors tąkart intymių scenų tiek daug vaidinti nereikėjo. Tiesą sakant, nustebau, nes pradėjau skaičiuoti, kiek kartų Anne „Meilė ir kiti narkotikai“ parodė savo nuogas gražias krūtis. Nesitikėjau, jog filmas bus ir toks atviras, mažai estetiškai erotizuotas, o tiesiog vaizduojantis eilinius pasidulkinimus. Viskas buvo gražu, kol filmas nepersirito į antrą pusę ir prasidėjo rimtas ką tik iškeptos poros santykių analizės dramatizmas, kuris man dar labiau patiko.

Nepaisant visko, filmas ir linksmas, ir graudus. Sunki liga šiam filmui suteikia šiuo atveju kasdieniškumo. Na, juk negali visada būti gyvenime gražu ir linksma. Išvada ta pati nuo akmens amžiaus – žmogus žmogui yra didžiausias turtas ir nesvarbu ar tas žmogus sergantis ar ne.

Rekomenduoju visiems romantinių komedijų ir ne tik mėgėjams. Verta pamatyti vien dėl žavių ir įdomių, šarmingų aktorių.

Įvertinimas: 8.9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą