2015 m. gegužės 29 d., penktadienis

Filmas: "Jis tave seka" / "It Follows"




Sveiki, kino žiūrovai,

Filmas „Jis tave seka“ (angl. It Follows) (2014) tikriausiai tapo tikra šio pasibaigiančio pavasario atradimu. Šiaip jau amerikiečių siaubo trileriai paskutiniu metu gana suvienodėję ir nebeįdomūs, tačiau „Jis tave seka“ tapo kažkokiu gaivalu visame tame panašių filmų katile. „Jis tave seka“ – puikiai įvertintas kino kritikų, tačiau Lietuvos žiūrovai, kurie irgi laukė šio filmo, kažkaip ne itin gerai pasitiko. Gal dėl savo novatoriškos tradicijos tęstinumo, gal dėl kai kurių kitų niuansų, kai kurie šį filmą atmetė, o filmas man labai patiko.

Na, iš pradžių primena 9-10 dešimtmečio siaubo trilerių braižą, pasikliaunama vėl senąja gerąja vaizdavimo priemone – švariu operatoriaus darbu be visokių išmaniųjų, apsaugos kamerų filmavimų. Filmas sugrąžiną tradicinę įtampą, garso takelis, vaidyba, nuojauta vėl sužadina baimę. Filmas išties vykęs. Pradžia gana šokiruoja dėl savo neapibrėžtumo, žmonės laksto išsigandę ir nežinia nuo ko, o galiausiai parodomi mirę – kas, kur, kaip, kada? Šis pavojaus neapibrėžtumas akimirkai man asocijavosi su A. Tarkovskio „Stalkeriu“, tačiau „Jie tave seka“ toli gražu nesiekia nei gelmės, nei poetiškos. Intriga išlaikoma iki pat pabaigos.

Labai patiko Rūtą Meilutytę primenanti aktorė Maika Monroe. Pati mintis, kad mirtis perduodama lytiniu būdu kine lyg ir nėra nauja, tačiau kaip gera, kad senos ir primištos idėjos nesikartoja kasmet, o naujai transformuojamos ir pateikiamos gana įdomiai. Šiaip išties man, kaip visada laukiančiam iš kino kažko naujo ir įdomaus (ypač iš siaubo, trilerių) ir kitų pramoginių žanrų, šis filmas padarė nemenką įspūdį.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 83/100
IMDb: 6.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą