2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Filmas: "Širdies šnabždesys" / "Whisper of the Heart" / "Mimi wo sumaseba"




Sveiki,

Vis nesiliauju žavėtis lėta ir užtikrintai pozityvia japonų animacija, kuri demonstruoja aukštą lygį. Vienas iš tokių filmų yra „Širdies šnabždesys“ (angl. Whisper of the Heart) (1995), kuris gana ilgą laiką prakirmijo mano kompiuterio duomenų bazėje, kol ryžausi pažiūrėti. Kaip ir daugelis japonų animacinių, šis taip pat turi savo „dvasią“, istorija pasakojama taip, lyg ji iš tikrųjų būtų labai ypatinga ir svarbi patiems autoriams. Tiesą sakant, pradžia buvo gana nuobodoka – jauna mergaitė ištisai skaito knygas, svajoja, vasaroja ir kažin ką dar veikai. Kažkokie pabirę kasdienybės puslapiai, kuriuos šiek tiek sužadina nebent egzotiška japonų kultūra, kuri vakariečių akims vis dar tokia unikali ir išskirtinė.

Vėliau filmas įsivažiuoja, atsiranda keistų mistinių pasakojimo elementų, kaip antai katinas Baronas bei talentingas berniukas, darantis smuikus. Lyg kvailoje muilo operoje, aišku ir taip, kad berniukas traukia mergaitę, o mergaitę berniukas – jiems lemta išlikti drauge. Sunku kažką ir pasakyti, nes filmas absoliučiai nekenksmingas, nors daug kas priekaištų turi japonų vaidybiniams filmams, ypač siaubo, kur smurtas liejasi fontanais, tačiau į animaciją šioji kino studija žiūri itin atsakingai, išlaikydama stilingą ir žavų konservatyvią japonų stiliaus sukirpimą.

Gražus ir pozityvus turinys apie pirmąją paauglių meilę, apie pirmuosius užsispyrimus ir pasiekimus. Nors ir be galo lėtas ir tekus kaip upė, tačiau filmas nenuobodus, kažkaip kūrėjams pavyko įtraukti žiūrovą ir jį sudominti, pasijusti ne animacijos, bet vaidybinio filmo pasaulyje.

Mano įvertinimas: 8.5/10
IMDb: 8.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą