2016 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Serialas: "Liuciferis" / "Lucifer" (1 sezonas)




Sveiki, 

Kai kas manęs paklausė apie šiuo metu rodomą serialą „Liuciferis“ (angl. Lucifer), kurio pirmasis sezonas startavo šių metų pradžioje ir, kaip buvo galima numanyti, sulaukė nemenko atgarsio, pagalvojau, ar verta apskritai ką nors apie jį rašyti. O kodėl gi ne? Serialo aktoriai seksualiai patrauklūs, atrinkti pagal standartinį sukirpimą patikti žiūrovams, o siužetas apie velnią, atsidūrusį Žemėje ir besiblaškantį tarp savo blogos prigimties ir žmogiškumo – koks diedas ar bobutė po sunkios darbo dienos nenorėtų pamatyti tokio serialo, ištiesti kojas ant „pufiko“ ir pašlifuoti akeles į dailius aktorius? A?

Savo nuomonės dėl šio serialo kol kas nekeisiu, nes jis man primena muilo operą, tik kad su fantastiniais elementais. Tiesą sakant, pamačiau viso labo tik keturias serijas ir sąmoningai nutraukiau seansus – tiesiog gaila laiko neįdomiam serialui su banaliu siužetu. Na, gerai, nepykite, siužetas gal ir neblogas – Liuciferis arba Rytinė Žvaigždė įsimyli žmogų ir prasideda jo sielos transformacija. O juk dar kas serija sukuriama kriminalinė linija – Dieve, argi aš nemačiau šito prieš 20 metų, kai rodė kažkokį banalų serialą apie vampyrą, kuris bendradarbiavo su policija? Palaukit, ar „San Francisko raganos“ kartais nesilaikė panašaus diskurso – viena serija, vienas kriminalinis įvykis, šiek tiek santykių bylinėjimosi ir bla bla bla. 

 Pagrindinio vaidmens atlikėjas Tom Ellis.

 Kadras iš serialo.

 Demoniška scena iš serialo.

 Pagrindiniai serialo herojai.

Nuobodu „Liuciferyje“ pasidarė jau po antrosios serijos. Tiesiog labai nuobodu, kad netgi graudu buvo žiūrėti trečiąją seriją, kuri klišė ant klišės gulasi kaip kortos malkose – seksas su savo psichologė, netikslingas ir žaismingas Liuciferio magijos panaudojimas ir buka per visą pilvą racionalioji policijos pareigūnė, kuri, kaip ir galima numanyti, paskutinioji susivokia, kas toks Liuciferis. 

Žodžiu, jau per pirmą seriją ištraukiamos visos kortos ir toliau dėliojamas klaikiai nuspėjamas pasjansas. Serialas tikrai puikiai patenkins buko arba tiesiog „chilinti“ mėgstančio žiūrovo smalsumą, kur nereikia daug galvoti: o kurio velnio aš žiūriu šį komercinį niekalą, kuris laikosi vos ant vienos idėjos? „Bafi – vampyrų žudikė“ ir ta kažkada atrodė visai „nieko“, tačiau šiais laikais, kai yra tokių gerų ir turiningų serialų, „Liuciferis“ yra pernelyg didelis ir prabangus niekalas laiko atžvilgiu.

Pirmojo sezono anonsas:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą