2009 m. liepos 18 d., šeštadienis

Haris Poteris ir Netikras Princas




Tagi, milieji, trumpai noriu jus supažindinti su lauktu filmu "Haris Poteris ir Netrikras princas", kurį kažkas jau laukė nevienerius metus. Prisipažinsiu, nesu didžiulis jo gerbėjęs, bet manęs paprašė, kad nors truputį aprašyčiau apie šį filmą. (Beje, visiems dėkui, kurie pastebėjote mano rašybos klaidas, sorry, kad kartais pritingiu jas taisytį, bet pasistengsiu rašyti įdėmiau). Liepos 17 į Lietuvą atkeliavo "Haris Poteris ir Netrikras princas". Filmas nauju sužetu nieko nenustebins, viskas kas toliau pagal J.K Rowling knygą. Žinau, kad daug kas yra įveikęs visas knygas, todėl tikrai išplėstai neverta pasakoti, kas vyks filme. Siužeto santraukėlė būtų tokia: Haris atostogauja pas Durslius. Ramybės neduoda sunkios mintys: mylimo krikštatėvio Sirijaus mirtis, žiaurus mūšis su Valdovu Voldemortu. Ir štai, sėdėdamas savo kambaryje, Haris nekantriai laukia apsilankant Hogvartso direktoriaus. Kodėl profesorius Dumbldoras kaip tik dabar nutarė jį aplankyti? Kokie neatidėliotini reikalai jį veja iki mokslo metų pradžios likus keletui savaičių?" Kai man buvo 15 metų, aš taip pat buvau susirgęs Hario Poterio manija. Net ir dabar turiu jo visas knygas. Keista, bet dabat man tai atrodo net šiek tiek banalu ir atgarsu tokio tipažo knygos. Bet kažkada jos dirgino ir plėtė mano fantaziją, todėl turėčiau būti dėkingas šiam personažui. Kažin ar kas nors pasaulyje be atsiras populeriasnis už Poterį. Kažkada jo vietą buvo užemusi Pepė Ilgakojinė, bet Haris ją nušlavė kone nuo žemės paviršiaus. Taigi, apie filmą. Tiesiog jau yra žmonių, kuriems teko matyti naujajį filmą, todėl parinkau jų komentarus, kad geriau sužinotumėt apie filmą iš pirmųjų lūpų. Komentarai:

Gita: filmas lb skyresi nuo kitu,puse knygos buvo ismesta,truko veiksmo pradzioje,o pabaigoje laidotuviu scena knygoje aprasyta buvo nepaprastai graziai,o cia viso to truko,arba kaip mokiniai kovoja su mirtiews valggytojais - to visai nebuvo,ir filme truko veiksmo dvi su biskiu valandos vien juokeliai,tai aisku grazu,bet pamirstama filmo- knygos esme.

Domukas: nusivyliau siuo filmu, galbut efektai ir neblogi taciau pats siuzetas na nzn paziurejau isejau is cinamono ir nieko nebeprisiminiau, per daug tu juokingu vietu ir pan. rezisieriai norejo padaryti visapusiskai geriausia filma kuriame ir efetu milijonai ir juokeliu daug ir nuotykiu ir taip toliau taciau ne viska jiems pavyko igyvendinti.
Kristina: Nesveikai laukiau sito filmo, na va ir sulaukiau. Jau visiskai nepanaseja i ta vaikiska isminties akmeni arba miela paslapciu kambari, Haris Poteris ir Netikras Princas tapo visai nevaikisku filmu, kai kuriose vietose net isgasdindavo, bet man nerealiai patiko! Efektai labai gerai atlikti, rezisieriai ir visa komanda tikrai pasistenge, kad priblokstu ziurovus. Ir aktoriai visi kokie isgrazeja. Neu zinoma kazkokia kritike, bet kaip man, paprastai ziurovei, viskas ziauriai patiko, dabar laukiu kol atsiras atsisiust! ;)

H: Knyga Milijona Kartu Geresne Ir Idomesne Kas Skaite Tas Supras Filme Daug Dalyku Isimta.

Tu: sudas, haris poteris sudas!!!

Anonimas: siaip tai filmas neblogas tik, kad romantikos per daug o kovu buvo per mazai.pabaigoje maniau kad bus ispudinga kova, bet nieko tokio nebuvo, mete pora uzkeikimu viens ant kito, pareke ir vsio.tikiuosi, kad paskutinioji dalys bus geresne.
Giedrius: Na man HP filmai iki 4 dalies ejo gerys. O nuo 4 vaziuoja atgal.

Polina: Labai geras filmas. Ir žiauriai linksmas. Labai džiaugiuosi, kad nepatingėjau nueiti į HP premjerą.

Ruta: pasirode gan ilgas;DDD taip norejosi viska sutraukti ir padaryti labaj gera, trumpa filma..eidama tikejausi daugiau kovu ir efektu, kuriu ten man lb truko..nu o siaip filmas visai nieko;]

Ugne: Na ka tik paziurejau. Seip neprikisi del dekoraciju, efektu, vaidybos, viskas puiku. Kas nepatiko, gal per daug scenu, jokio vientisumo, visas kinas sokinejimas nuo vieno prie kito ir jokiu paaiskinimu, pagindimo. Kad ir Vizliu namo uzpuolimas, nemaciau logikos...

Karolis: Filmas prasciausias is wisu Hario ekranizaciju. tikrai nusiwyliau. aktoriu waidyba man tikrai patiko, bet pati dalis pateikta kazhkaip nuobodziai. na, tikiuosi, kad paskutinis bus geresnis uzh si. o siaip Haris - Jega.:)

Lina: ech, man patiko. aišku, negaliu objektyviai vertinti, bet buvo viskas, ko man reikėjo. geri efektai, daugybė smagių vietų ir, žinoma, pati istorija. Rupertas Grintas kaip visad superinis, net Danielis sugebėjo papokštaut. su knyga lygint neverta, ekranizacija negali jai prilygt. fanai, eikit žiūrėt, o kitiems rekomenduoti nedrįstu, kiekvienam savo :)

Indrute: Šiandien buvau. Nerealus filmas. :> Spec. efektų tai tikrai nemažai. Vienoje vietoje net klyktelėjau. :D Buvo ir nemažai juokingų vietų. Bet ir įgarsintoja labai kietai tarė Netikro princo kerus priešams.:DDD


Kerėjimo ir burtų mokyklos mokiniai Haris Poteris, Hermiona Įkyrėlė ir Ronis Vizlis naujausiame filme beveik neturi laiko erotinėms fantazijoms. Visas jėgas tenka pašvęsti kovai su tamsiuoju Lordu Voldemortu ir jo bjauriaisiais sėbrais...
Tačiau paauglystės hormonų audrų taip lengvai neatsikratysi vienu burtų lazdelės mostelėjimu. Todėl lyginant su ankstesnėmis serijomis, šeštajame Hario Poterio filme žiūrovai išvys ne tik daugiau kraujo. Hogvartso burtų mokyklos užkampiuose bus daugiau glamonių ir aistringų bučinių. Tą visų pirma akcentuoja pasaulio spaudos komentatoriai po „Hario Poterio ir Netikro Princo“ premjeros Londone.
„Šeštasis ir tuo pačiu priešpaskutinysis Hario Poterio filmas yra romantiškesnis ir juokingesnis nei visi ankstesnieji”, – mano ir aktorė Emma Watson. O tuo tarpu pagrindinio vaidmens kūrėjas Daniel Radcliffe nebeturi jokių problemų su meilės scenomis priešais kamerą. Peržiūrinėdamas filmo epizodą, kuriame teko bučiuoti Ronio seserį Džinę, D. Radcliffe’as kuo ramiausiai pakomentavo: „Tai buvo dar viena eilinė scena. Kaip ir visos kitos”. Ką daryti Hario Poterio fanams, kuriems kadrai su bučiniais pasirodys pernelyg romantiški ir išskydę? Danielis juokais pataria: „Paprasčiausiai trumpam užmerkti akis”. Rupertui Grintui, mačiusiam visas bučinių scenas, pradžioje vaizdelis atrodė nei šiaip, nei taip, „bet vėliau viskas įsisiūbavo”.
Režisierius Davidas Yatesas sako, kad jam šeštasis Hario Poterio filmas buvo lūžio taškas: „Esminis pokytis – iki šiol dirbome su vaikais, dabar – jau su suaugusiais aktoriais.” Jam ši juosta atrodo brandesnė už ankstesnes. Ar filmas nepasirodys per niūrus vaikams? Režisieriaus požiūris: „Niekis. Jie mielu noru šiek tiek pakrūpčios”. Tiesą sakant, kino salėse pašiurps ne tik vaikučiai pabiručiai – spragėsius saujoje stipriau sugniauš ir dičkiai, kai, tarkim, Drakas Smirdžius spyriu į veidą Hariui sulaužys nosį. Arba kai vėliau Hario burtų lazdelės kerai tiek daug kartų sužeis tą patį Draką Smirdžių, kad nuo žaizdų jo balti marškiniai taps visiškai raudoni. Filmas rekomenduojamas žiūrovams nuo 12 metų... Vertinant grynai išoriškai, šeštoji Hario Poterio kino versija tarsi ir neskirta mokyklinio amžiaus jaunimui: 19-metis Danielis Radcliffe’as jau spėjo patekti į laikraščių pirmuosius puslapius po to, kai teatre vaidino visiškai nuogas. 20-metis Rupertas Grintas iš buvusio lieso raudonplaukio tapo tikra spinta – nors imk ir įdarbink apsauginiu. Į gatve praeinančią 19-metę Emmą Watson jau atsigrežia ir gerokai už ją vyresni vyrai. Aukštyn išstypusį Drako Smirdžiaus vaidmens kūrėją 21-erių Tomą Feltoną po poros metų galėtume nesunkiai įsivaizduoti kaip blogietį, besidaužantį Džeimso Bondo filmuose...
Dramatiškiausiose scenose režisierius atsisakė perdėto teatrališkumo ir žiūrovų nervų nusprendė nepertempti. Aišku viena: pabaigoje vienas svarbus veikėjas miršta...
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą