2009 m. spalio 6 d., antradienis

Trumpos įdomybės, kurios verčia iš kojų

Triušis išgelbėjo savo šeimininkams gyvybę, kai, pamatęs namuose įsiplieskusią ugnį, ėmė letenėlėmis brūžinti miegamojo duris. Tai atsitiko ketvirtadienio rytą Australijos mieste Melburne, praneša naujienų agentūra "The Associated Press". "Gaisras kilo namo pagalbinėse patalpose ir sparčiai plito. Laimė, atkaklus triušio skrebenimas pažadino šeimininką, kuris išėjo pažiūrėti, kas atsitiko", - sakė žurnalistams Mikas Sviftas (Mick Swift) iš priešgaisrinės tarnybos. Anot jo, ugnis padarė gana daug materialinės žalos, bet triušio dėka žmonių aukų pavyko išvengti.

Vienas Juodkalnijos gyventojas nesėkmingai mėgino nusižudyti ką tik įsigytame karste, rašo laikraštis "Vijesti".52 metų vyras vienoje ritualinių paslaugų įmonėje sostinėje Podgoricoje nusipirko karstą, paprašė pardavėjo pastatyti jį prie parduotuvės, parašė atsisveikinimo laišką ir atsigulė į karstą. Stebint šoko ištiktam pardavėjui, kuris pradžioje viską stebėjo kaip makabrišką pokštą, vyras išsitraukė pistoletą ir paleido kulką sau į galvą. Sunkiai sužeistas vyras buvo nuvežtas į ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia.

Apeliacinis teismas Afganistane patvirtino 20 metų kalinimo bausmę už prieštaringą Korano vertimą, praneša agentūra AP. Du kaltinamieji Ahmadas Gausas Salmajus (Ahmad Ghaus Salmai) ir Muštakas Ahmadas (Muschtak Ahmad) 2007-aisiais išleido iš arabų kalbos išverstą Korano versiją, tačiau šalia nepateikė originalo eilių. Islamo ekspertai tai traktavo kaip šventvagystę ir pareikalavo mirties bausmės. Jų įsitikinimu, tik arabiškoji versija yra tikrasis Koranas. Vyrams 20 metų kalinimo bausmė skirta jau pirmosios instancijos teisme. Apeliacinis teismas dabar nuosprendį patvirtino.

Du Japonijos moksleiviai į pamokas atsitempė Atrojo pasaulinio karo laikų bombą, praneša agentūra AFP. Šonano mokyklos Okinavoje direktoriaus pavaduotojas Jošijasu Henzanas (Yoshiyasu Henzan) sakė, kad abu dvylikamečiai norėjo pamokoje pademonstruoti vaizdinę medžiagą apie taiką. "Mes iš karto pamatėme, kad bomba buvo be sprogdiklio", - sakė jis. JAV gamybos bomba iš karto buvo neutralizuota. Okinavoje vyko vienas kruviniausių Antrojo pasaulinio karo mūšių. Iki šių dienų čia randama sprogmenų, reikalingų neutralizuoti.

Vienas britų mokslininkas mano aptikęs seniausią pasaulyje voratinklį, praneša agentūra AP. Jis yra "įkalintas" mažame gintaro gabalėlyje, kurį vienas kolekcininkas prieš dvejus metus rado Anglijos pietinėje pakrantėje. Martino Brasero (Martin Brasier) iš Oksfordo universiteto vertinimu, milimetro plonumo voratinklio gijos amžius yra 140 milijonų metų. Dinozaurų laikais voro nuausto tinklo struktūra greičiausiai yra panaši į dabartinių voratinklių, sakė M. Braseras.

Šiaurinėje Indijos Harjanos valstijoje 70 metų sulaukusi moteris pagimdė savo pirmagimį, pirmadienį pranešė laikraštis "Times of India".Radžo Devi (Rajo Devi) ir jos 72 metų vyras Bala Ramas (Bala Ram) vedę jau 55 metus, tačiau moteris niekaip negalėjo pastoti. Tačiau porai nenuleidus rankų, moteris gydėsi vaisingumo centre ir lapkričio 28 dieną pagimdė mergaitę. "Mama ir naujagimė jaučiasi puikiai, jų sveikata gera", - teigė ligoninės medikas. Pasak daktaro, R. Devi gali būti vyriausia moterimi, pagimdžiusia pirmagimį. "Mes visus šiuos metus troškome kūdikio ir labai džiaugiamės sulaukę jo bent jau gyvenimo saulėlydyje", - teigė laiminga kūdikio mama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą