2010 m. rugpjūčio 7 d., šeštadienis

Asmenybės: BEBE






Sveiki visi,

Kaip Jūs besilaikote? Kad ir kaip ten bebūtų tikiuosi, kad neblogai ir dar nors kiek alsuojate. Pastaruoju metu turėjau daug minčių, ką norėčiau pristatyti skyrelyje „Asmenybės“, tačiau viską iš vėžių išmušė per naktį atrasta ispanų dainininkė BEBE. Todėl pasiknaisiojęs po ispaniškus portalus, teko nemažai išversti tekstų, kad šį bei tą sužinočiau apie BEBE. Bet viskas nuo pradžių...

Pirmą kartą su BEBE susidūriau prieš kokius du metus, kai kino teatre pamačiau visų laikų vieną geriausių filmų man „Caotica Ana“ (Maištingoji Ana arba Sutrikusi Ana arba Chaotiškoji Ana) Kaip tik jums patinka. Tąkart antraeilį Lindos vaidmenį atliko garsi ispanų atlikėja BEBE! Jau tada į ausis krito jos sodrus, prikimęs balsas, velniai rautų, jinai man patiko, kaip ir Manuela Velles, pagrindinė šio filmo aktorė. Pasirodo BEBE gyvenime buvo daugiau dainininkė nei aktorė, bet tą sužinojau, jūs nepatikėsite, sužinojau vakar. Po filmo „Prekyba žmonėmis“ nuskambėjusio garso takelio, puoliau naršyti po internetą ir aptikau tą pačią BEBE – Lindą iš „Caotica Ana“.

Tikrasis BEBE vardas – Maria Nieves Rebolledo Vila, gimė 1978 gegužės 9 d., Valencijoje, Ispanijoje. Jos tėvai buvo intensyviai susiję su dainuojamuoju ispanų folkloru, gal dėl to maištingoji BEBE pasuko tėvų keliais. Iš tikrųjų BEBE Valencijoje išgyveno vos metus, po to ji išvažiavo, pabaigusi mokyklą dainavo chore, galiausiai susikrovė „čemodanus“ ir išvažiavo į Madridą studijuoti aktorystės. 1996 metais pabaigė mokslus ir kurį laiką turėjo savo muzikos grupę, kurioje dainavo, bet jai pasisekė 2001 metais, kai BEBE laimėjo dainos kūrimo konkursą. Viskas ėjo prie to, kad 2004 metais pasirodė pirmasis jos muzikinis albumas „Pafuera Teleranas“. Tai buvo neblėstančios sėkmės albumas, BEBE buvo nedelsiant pripažinta kaip originalių tekstų ir nuostabių dainų atlikėja, o jos dainos graibstomos ir siūlomos filmų garso takeliams. Pirmasis jos singlas „Malo“ („Blogas“), pastarasis buvo priimtas labai palankiai, o pati daina pasisako prieš vyrų smurtą prieš moteris. Su pirmuoju albumu dainininkė BEBE pelnė daugybė apdovanojimų, buvo nominuota „Lotynų muzikos apdovanojimams“. Tačiau po dviejų metų BEBE pasakė: „Viskas, su muzika baigta!“ ir pasaulis nuščiuvo, negi tokia talentinga ugnis staiga užgeso?

Pasirodo po pirmojo sėkmingo albumo BEBE keliavo po pasaulį, jautėsi kurį laiką laisva, žinanti, kad to nori, bet po to ji ėmė jausti spaudimą nedelsiant kurti dar vieną CD, BEBE tai nė kiek nebepatiko, nes pasijuto nebe laisva, tarsi jau pati privalanti gimdyti studijinius albumus, todėl 2006 metais BEBE pareiškė, kad pasitraukianti iš muzikos ir sugrįžtanti prie aktorės karjeros. Kaip tik šiuo metu ji ir gavo filme „Caotica Ana“ Lindos vaidmenį, bet ir po šio filmo, netikėtai BEBE dingo kaip į vandenį. BEBE niekada nebuvo paprasta ar karjeros siekianti mergina, jai svarbiausia, kad būtų gera gyventi, laisvės ir malonumo, ką tu darai pojūtis jai buvo daug svarbesnis už šlovę. Tačiau kurį laiką pailsėjusi, 2009 metai ji netikėtai sugrįžta su nauju albumu „Y“ („Ir“). Albumas neskubotas, brandintas po truputį, BEBE originalumas niekur nedingsta, ji vėl grįžta į ispaniškų dainų olimpą. Ji ir vėl sukasi ir dalyvauja įvairiuose nominacijose „Grammy“ ir t.t.

2010 metais kovo mėnesį BEBE pirmą kartą tapo mama, ji pagimdė gražią dukrytę, kurią pavadino Kandela. Ką tik iškepta mamytė, nori dar šiek tiek atsigauti ir po to išvažiuoti po Pasaulį, pareklamuoti naująjį albumą ir dainas, kuriuos teko atidėti dėl nėštumo. Tiesa, niekas nežino, kas tikrasis Kandelos tėvas, bet dainininkė sako, kad to visiems nereikia žinoti, jaučiasi laiminga su naujuoju gyvenimo draugu ir dukrele.

Štai kaip kritikai atsiliepia apie BEBE kūrybą: „Tai talentas, užburiantis balsas, kuris mus sugrąžina iš dalies į ispanišką folklorą, tačiau tai originalu. BEBE žavi savo nuostabiais moteriškais ir giliais tekstais. Beveik visos jos dainos yra apie moteris, kurios myli, kurios išgyvena gilius jausmus, ir visa tai apipinama gražiais gamtos motyvais.“ BEBE populiarumas pasaulyje net neabejotinas, ji koncertavo ne tik po Ispaniją, bet ir JAV, kur ispanakalbių prie Baltųjų rūmų susirinko tiek, kad jų buvo perteklius! Daugiau sužinosite apsilankę jos oficialiame puslapyje: http://www.labebebellota.com

Man ši dainininkė buvo tikras atradimas, pajutau dvasią, nuostabą ir virpulį. Be jokios abejonės tai stipri dainininkė, kuri žino ką nori daryti, kvepia nuoširdumu, o komercijos – nulis. Iš tikrųjų jau kuris laikas pas mane MP3 sukosi vis tos pačios dainos, kažkaip ir išsikvepia tos dainos, labai džiaugiuosi, kad atrastoji BEBE papildė savo dainomis ne tik mano MP3, bet praturtino mano pasaulį. Pridedu dainų, kad patys išgirstumėte, o kas žino, gal ir pamėgsite.

Jūsų Maištinga Siela





3 komentarai:

  1. Tiesiog YPATINGA asmenybė! O balsas tikrai išskirtinis ir kerintis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. iš kur galima parsisiusti šios atlikėjos dainų?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Yra tokia programa emule, per ją parsisiunčiau abu albumus.

    AtsakytiPanaikinti