2010 m. rugpjūčio 17 d., antradienis

Filmas: "Širdys Atlantidoje"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Širdys Atlantidoje“ (Hearts in Atlantis) (2001 m.) Na, šį filmą teko pamatyti visai neseniai. Kokioje aštuntoje klasėje teko pirmą kartą prisiliesti prie Stepono Kingo beletristikos „Širdys Atlantidoje“. Iš tikrųjų tąkart knyga padarė labai gerą įspūdį. Ko gero tai viena mažiausiai mistifikuotų Kingo kūrinių, kuri atitinka dažną realybę, tačiau filmas palyginus su knyga visgi, mano akimis, nublanksta. Daug „dvasios“ prarandama, kadangi visko nespėta (o gal ir nerealu) perteikti į kino juostą.

Nepaisant mano knygos ir filmo lyginimo, filmas buvo įdomus, buvo gera vėl prisiminti tų vaikų išgyventą vaikystę, tą Atlantidą, kurios dažniausiai nebetenkame, kai užaugame: beisbolo pirštinė, pirmieji uždirbti doleriai, svajonių dviratis ir t.t. Tai kasdieninė vaiko septinto dešimtmečio vaikystė, kas žino, galbūt labai artima pačiam rašytojuj. Filmo detalės realios, atsisakyta mistinės pusės, na, iš skyrus tai, kad vyras geba matyti ateitį, septinto dešimtmečio mados, gera aktorių vaidyba, paprasta ir kartu ypatinga – vienintelė istorija apie berniuko vaikystę, kuri įsirėžia pagrindiniam herojui visam gyvenimui. Būtent berniukas ir yra išcentrinė figūra, iš jo pasaulio žvelgiama į suaugusiųjų pasaulį: motina išprievartaujama šefo, stiprus ryšys su paslaptingu senuku, žiaurių paauglių patyčios ir t.t. Tačiau vaikas viską supranta, jis nėra naivus ir režisierius padarė taip, kad jo nesigailėtume t.y., žiūrėtume kaip į realų pasaulį, kuriame vaikai užauga išmokdami patys apsiginti.

Filmas, manau, patiks gero kino gurnams, kuriems patinka Antonis Hopkinsas ir jo vaidyba, o vaidina jis tikrai nepriekaištingai, tą galėsite įsitikinti patys. Man filmas taip pat patiko, tikrai nesigailiu praleisto laiko. Rekomenduoju visiems, kurie nori ramios geros, nesukrečiančios gerai nufilmuotos dramos. Manau, turėtų visai tikti.

Įvertinimas: 7.5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą