2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Filmas: "Trolių medžiotojas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti vieną norvegų kino filmą „Trolių medžiotojas“ (The Troll Hunter) (2010 m.) Na, norvegai sukūrė vieną labai populiarų siaubo trilerį, kuris dabar po truputį užkariauja Europą. Siužetas gan paprastas - grupelė entuziastų studentų dirba tiriamąjį darbą ir su kameromis leidžiasi į šiaurės Norvegiją, kur bando tirti lokių žudymo bylą, tačiau jie susipažįsta su trolių medžiotoju Hansu ir leidžiasi į labai pavojingą nuotykį.

Na, filmas iš pradžių atrodė nuobodokas, nes čia ir vėl gerai atpažįstamas režisūrinis braižas iš „Bleiro raganos“, „Paranormalaus aktyvumo“ ir „Paskutinio egzorcizmo“. Toks kameros tampymas turėjo sukurti filmo tikroviškumą, tačiau šiam filmui, atvirkščiai nei „Paranormaliam aktyvumui“, to padaryti nelabai sekėsi. Visų pirma, didelės erdvės, neįtikėtinas herojų kameros tampymas ir jos nuolatinis gelbėjimas iš esmės yra absurdas, nė vienas žmogus nerizikuotų gyvybe dėl kameros. Absurdas yra ir pati studentų motyvaciją. Neaišku, kodėl pats Hansas veliasi į tokias pavojingas Trolių medžiokles. Pusė filmo beveik nebuvo jokios intrigos ir įtampos, sakyčiau, nelabai vykusiai bandoma prikelti Norvegų mitinį pasaulį ir įvilkti į jau daug kartų išmėgintą režisūrinio sprendimo apvalkalą. Užmojis labai geras – šiuolaikinio pasaulėvokos atstovas ir slėpiningas mitinis pasaulis ima trintis neįprastoje sandūroje, tačiau sprendimas iki galo nepasiteisino.

Filmas neišvengė ir specialiųjų efektų. Troliai iš tiesų atrodė kraupūs, didingi, tas jiems pavyko. Pabaigoje pateikta informacija apie neva vykdytą tikrą tyrimą šiek tiek privertė šyptelti, kadangi visgi filmas vaikėsi dokumentinio sensacingumo įvaizdžio. Nežinau, man šis filmas susižiūrėjo šiaip sau, pabaigoje gal ir įsijaučiau, tačiau filmas manęs neįtikino. Beje, buvo labai gražių vaizdų, fiordų, ta nuostabi dvasinga šiaurietiška atmosfera, drėgmė. Tas man patiko, nes ir pats užsimaniau pabūti tokioje norvegiškoje aplinkoje.

Įvertinimas: 7/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Šiandien daugybė žmonių patiria įvairių santykių skausmus, nes sunku atsisakyti tikros meilės, kartais apsimetame, kad mums viskas gerai, bet taip nėra. Norėdami gauti mylimąjį, mes taip pat stengiamės atgauti džiaugsmą ir laimę. Daktaras Egwali yra čia, kad padėtų sulaužytoms širdims, nes jis savo galingais meilės burtais sugeba atkurti jūsų buvusįjį ar atkurti meilės gyvenimą, nes aš tai išbandžiau ir tikėjau, kad šiandien esu gyvas liudininkas. Manęs prašo asmenys, turintys santuokos ar santykių traumų, kuo greičiau susisiekti su juo WhatsApp telefonu +2348122948392 arba atsiųsti jam el. El. Paštas /dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti