2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Filmas: "Nežinomas" / "Unknow"


Sveiki visi,
Šiandien noriu pristatyti filmą „Nežinomas“ (Unknow) (2011 m.). Tikriausiai daugelis kino gurmanų žino Liam Neeson vardą kaip ne tik gerą aktorių, bet kaip ir vykusių filmų atlikėją. Jo pasirinkti vaidmenys visada stebina, nes filmas būna pavykęs. Šįkart filmas „Nežinomas“, vienas naujausių aktoriaus darbų, o ir režisieriai pasistengė filmą nesubanalinti iki paprasto trilerio. Filmas patiko tuo, kad išlaikoma nežinomybės tapatybė iki pat pabaigos, leidžia žiūrovui taip pat dvejoti. Aišku, filmo pabaiga jau darosi nuspėjama ir, manding, nuobodi.
Apie žmogų, kuris per avariją netenka atminties, dievaži, filmų yra nors vežimu vežk. Sunku pasakyti, kuo šis originalus. Gal aktoriai, gal režisūriniai niuansai... smagu buvo žiūrėti, laukti ir narplioti. Filmas turi ir ryškią užuomazgą, intrigą, kulminaciją, sakytum, išlaiko holivudinius kanonus, bet iškart jaučiasi, kad dirbo čia ne tik JAV kino kompanijos, bet ir nagus prikišo europietiško filmo meistrai.
Tikriausiai žiūriu per daug filmų, nes kuo toliau, tuo labiau man viskas darosi nuspėjama, kad ir kaip filmo siužetas bebūtų išplėtotas. Filme viskas motyvuota, gražiai užpildytos psichologinės spragos, kurias lengvai padaro kiti režisieriai. Manau, kad daugeliui filmas patiks ir padarys tikrai nemenką įspūdį, ypač siužetine prasme. Tai filmas, kuris turi mistikos dvelksmą, kuri sukurpta be jokių paranormalių reiškinių. Viskas yra žmogaus galvoje. Bet kaip sunku gyventi, kai neturi atminties. Ir viskas, kas mes esame, yra mūsų atmintis, sako filmas.
Įvertinimas: 8/10
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą