2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Palėpės radiniai: žurnalas "Žvaigždės", "Žvaigždyno siurprizai", "Bravo žvaigždės"




Sveiki, 

Na, kas vaikystėje nesidomėjo žvaigždėmis? Ne viskas užsibaigdavo Lietuvoje Dambrauskaitėmis ar Donskovais. Mūsų karta praskynė ledus amerikietiškos muzikos ir kino populiarinimui, todėl natūralu, kad vienu metu buvo atsiradęs ne vienas leidinys, kuris pretendavo supažindinti su Europos ir už Atlanto esančiomis ryškiausiomis įžymybėmis, vadinamomis žvaigždėmis. Keista, kad aš taip pat papuoliau į šį srautą, nes palėpėje atradau leidinių krūvose ir vieną kitą seniai pamirštą žurnalą, kuris ėjo prieš dešimt ir daugiau metų. 

Keista, atrodo žvaigždės nesensta arba juos atsimenu vis dar tokius pat, kokie jie ir buvo. Nutariau šiek tiek pasidalyti fotografijomis, gal mano metų esančias personas taip pat nudilgins keista nostalgija. Vienas geriausių leidinių, kokius pamenu apie pramogų pasaulio žvaigždes, buvo tikriausiai „Žvaigždės“, kurios pasižymėjo savo moderniu ir išskirtiniu stiliumi, jį galėjo skaityti ir vyresnio amžiaus žmonės, jame buvo kalendorius, kalbama apie roką ir kitas muzikos šakas, nors kartu žurnalas atrodė pernelyg paaugliškas, bet visgi prie jo, manau, priėjo daugelis jaunimo, bent jau toks susidaro įspūdis pavarčius puslapius. Tikrai, vėliau sekė ir „Bravo žvaigždės“, nežinau, ar tai to žurnalo kita evoliucija ar kitų leidėjų darbas, tačiau stilius panašus. Abiejų žurnalo gyvavimo laikas nebuvo ilgais, bet bent pliusas tai, kad jis neatrodė toks mergaitiškas kaip antai „Žvaigždyno siurprizai“ ar kiti leidiniai, kurie buvo skirti mažesnei auditorijai.

Keista, dabar jaučiu, šių leidinių jau nebėra, viską nusinešė internetas, bet pas mane palėpė tapo kaip archyvas, kurio truputį „atgremžiu“ ir Jums:













Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Ha, visos žvaigždžių nuotraukos dabar atrodo tokios senamadiškos, o kažkada seilę varvindavau ir maniau „vau, graži šukuosena ar dar kažkas“.

    AtsakytiPanaikinti