2013 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

Vidurnaktį - iš rugpjūčio į rugsėjį arba sapnuokime gladioles




Sveiki, 

Su rugsėjo 1-ąją, kardelių ir gladiolių diena, kaip sakant. Nors piškinu dabar tik po vidurnakčio, gerdamas trečią puodelį kavos. Šįkart be cukraus, anuos du – taip, neatsispyriau, man kava saldesnė yra skanesnė. Puodelyje žydi kavos spalvos gladiolės, na, tos gėlės, kurios neretai užaugą daug aukštesnės nei pirmokai.

Džiaugiausi paskutine vasaros diena, kuri pasirodo besą pozityvi, lyg akumuliatoriaus užvestas kaliau klaviatūrą pusę dienos, rašydamas grožinės literatūros tekstus, kad net rankas pakirto. Šitiek savaime besiliejančių minčių, kad sunku jas sukristalizuoti ir sujodinėti ypatingai ten, kur žodis ir mintis turi sekti nuosekliai. Esu taip patenkintas, kad, rodos, nerašiau nieko „gabaritiško“ nuo paties pavasario, toks jausmas, kad pirmą kartą per visą vasarą normaliai pavalgiau. Aha. Soti maištinga siela šiąnakt gal sapnuos gladioles, sumerktas kur nors Maldyvuose, tik šiandien jau nereikia tų sapnų apie ateivius, perspėjimus apie juodas kates ar vampyrus. Šiandien žengiu į rudenį ir esu beveik tuo patenkintas. Tik va, vis tiek gaila vasaros. Nė vieno metų sezono taip negaila apraudoti, kaip tą vasarą...

Užteks gailesčio, geriau kvėpuokime ir sapnuokime gliadiolėmis ir nusiteikime darbingam metui. Lekiu žiūrėti kokios nors juostos, kuri įkvėps rytojaus rašymams. Tikiuosi. 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą