2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

Diagnozė: Viskas puikiai!


Sveiki, brangieji,

Puikiai! Būtent šį žodį dabar norėjau Jums parašyti. Ir visai ne dėl to, kad jis rimuojasi su žodžiu „zuikiai“. Tiesiog puikiai. Ar galima save „užlaužius“ pereiti iš pilkų atspalvių į ryškiai baltą šviesą? Ne, tai visai neturi nieko bendra su erotinių romanų trilogija „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“. Aš kalbu apie galimybę pagerinti iš savo smegenų pavaros gyvenimo kokybę, kuri labai dažnai, o gal net ir visada, priklauso nuo santykio ir požiūrio į pasaulį. Puikiai (ir vėl šis puikus žodis!) pamenu, kaip prieš gerus dvejus metus čia rašiau apie požiūrio pakeitimo nesąmoningumą, kad šis nesąlyginis apgaulingas manevras ne visada pasiteisina, bet šiandien jau esu linkęs labiau į diskusijas šiuo klausimu.

Viską ir visur matyti tik puikius dalykus, neperspjaunant įprastinės ir perdėtos optimizmo ribos. Visai neseniai žymi buvusi politikė ir aktorė per Delfi konferenciją pasakė labai paprastus ir savaime suprantamus žodžius, kurie tiesiog leido trumpam atsipeikėti. Ji pasakė tai, ką sako tūkstančiai knygų – „tu gali jaustis puikiai bet kokiomis sąlygomis“, pagalvojau, kad net kankinys gali jaustis puikiai, jeigu jau taip riebiai tepame sviestą ant to „puikiai“. Šlavėja gali griežti dantį ir visą laiką burnoti, koks sumautas tas gyvenimas, kaip gerai gyvena kiti arba gali jaustis tiesiog PUIKIAI, perjungiant smegenų pavarą ant lengvosios, juk šlavėja išties gali jaustis puikiai jausdama, kad kasdien ne šiaip už apgailėtiną minimumą gauna atlygį, bet švarina ir gražina pasaulį.

Toks jausmas, kad nuolat einu ratais ir vienaip ar kitaip ieškau to paties – geresnės gyvenimo kokybės iš aplinkos, bet, dievaži, kaip dažnai tai priklauso ne nuo aplinkos, o nuo mūsų smegenų pavaros, kitaip sakant, požiūrio ir nusiteikimo. Blemba, taip sukasi pasaulis ir kartais atsipeikėjęs nustebi, kad saulė teka iš rytų ir leidžiasi vakaruose, nes daug laiko manei esant priešingai. Mano draugas tai pasakytų labai paprastai: tai tas pats š... tik kitoje saujoje. Ir tikrai, kaip nustembi, kad vietoj š... ten randasi, tarkim, auksinis skeptras. Būna dienų, kad viskas PUIKIAI ir nieko negali padaryti ar pasipriešinti.


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. :) Tegul būna Jums kuo daugiau dienų , kai viskas PUIKIAI !
    :) Atleiskit, bet man PUIKIAI tikrai asocijuojasi su ZUIKIAI :)
    Taip...daug kas priklauso nuo mūsų "smegenų pavarų perjungimo" , bet...jei nežinosi ,kas yra blogai , nežinosi , kas yra gerai...
    VISKAS PUIKIAI
    :) LACRIMA HELIADAE

    AtsakytiPanaikinti