2014 m. liepos 11 d., penktadienis

Albumas: SIA „1000 Froms of Fear“








Sveiki, 

Pagaliau pasirodė naujasis SIA muzikos albumas, kuris vadinasi „1000 Froms of Fear“, kuris jau yra šeštasis solinis šios atlikėjos albumas. Prieš kelias dienas čia pristačiau jos naująjį singlą „Chandelier“ iš šio albumo, bet nusprendžiau peržiūrėti visą albumą ir aptarti dainas, kurios vertos arba nevertos dėmesio ir konceptualiau pažiūrėti į šio albumo rinkinį.

Sia Furler – tai iš Australijos kilusi dainų kūrėja ir atlikėja, kuri scenoje nuo maždaug 1993 metų. Šiame albume, kaip ir galime tikėtis, visos dainos yra parašytos jos pačios. Jos albumai dažniausiai būna nestandartiniai, žaismingi, spalvingi, lengvi, retkarčiais naivūs, nesulaukiantys itin didelės sėkmės, bet per paskutinius metus Sia labai išpopuliarėjo sukurdama labai daug hitų patiems ryškiausiems amerikiečių atlikėjams, pasikeitė ir šio jos albumo koncepcija – ji labiau priartėjo prie moderniosios, bet kartu populiariosios pop muzikos. Dainos tapo skvarbesnės, muzika kitokia, daugiau jose triukšmo, bet kartu Sios balsas sodresnis, skamba galingiau ir todėl, jos gerbėjų ratas su šiuo albumu, net neabejotinai išsiplės.

Žvilgtelėkime į „1000 Froms of Fear“ albumo dainas ir pabandykime įvertinti.

1. Chandelier


Pirmoji albumo daina ir singlas, ir vaizdo klipas. Jau esu minėjęs, kad iš pradžių ne itin patiko, bet po to tiesiog užbūrė daina, o vėliau ir pats vaizdo klipas. Tai net neabejotinai viena stipriausių albumo dainų. Jau vien nuo šios dainos norisi žvilgtelėti į kitas dainas ir sužinoti, kokios jos bus šiame albume. Šia daina Sia įrodo, kad kurdama hitus kitiems, buvo lyg ir kaltinama, kad pati neturinti „kietos“ dainos, tačiau tie kaltinimai su šia daina, manau, turėtų atkristi.

Įvertinimas: 10/10

2. Big Girls Cry


Jau buvau pasiruošęs sužlugdyti kitą albumo dainą, tačiau turiu užsičiaupti ir nuleisti akis. Nors dainos pavadinimas gana naivokas ir tokių mes esame regėję ne vieną ir ne du, tačiau daina kabina! Ypač pagrindinis priedainis, kuris tiesiog iškart paėmė mane iki pat gelmių. Graži, melodinga. O Sios balsas... Niekas tokio neturi. Aš kol kas sužavėtas.

Įvertinimas: 10/10

3. Burn The Pages


Ši daina – argi bloga? Ne. Ji man šiek tiek primena jos ankstesnius kūrinius, tačiau taip pat dėl savo sudraus priedainio skambesio išlaiko naujojo albumo koncepciją. Patinka, tačiau ji nėra mano mėgstamiausia albumo daina.

Įvertinimas: 8/10

4. Eye of the Needle


Ši daina jau paskelbta kitu albumo singlu. Puiki baladė, kažką primena, bet negaliu pasakyti ką... Tie širdies ritmo garsai, būgnai, kylantis balsas – tikrai gražu ir verta pagyrimo daina. Reikėtų tikriausiai daugiau paklausyti šios dainos ir susigyventi.

Įvertinimas: 9.5/10

5. Hostage


Šiek tiek primena senas Sia dainas, lengvas, vos juntamas punk rock‘as, bet iš esmės labai smagi daina ir ji man patinka. Gal negalėčiau klausytis bet kada, kaip „Chandelier“, kuri tinka ir kai liūdna, ir kai linksma. Ši daina... Tiesiog puiki daina. Bet atkreipiau dėmesį į tai, kad Sia balsas skamba labai jaunai, sakyčiau, kaip kokios penkiolikmetės.

Įvertinimas: 10/10

6. Straight For the Knife


Dar viena albumo baladė. Kuo toliau, tuo labiau Sios balsas skamba galvoje, žinoma, gerąja prasme. Graži daina, geri žodžiai, skausmas, drama... Ką aš galiu pasakyti? Vykusi daina ir įrašas. Man patinka.

Įvertinimas: 9/10

7. Fair Game


Netikėtas skambėjimas albume. Bent jau albumo pradžioje primena kalbėjimą, kuris pamažu perauga į dainavimą, o dainos kulminacijoje įsijungia ir ryškesnė muzika. Nepasakyčiau, kad itin patinka, tačiau gražiai skamba.

Įvertinimas: 8/10

8. Elastic Heart


Daina jau buvo skelbta daug anksčiau ir buvo panaudota „Bado žaidynių“ garso takeliui. Ji taip pat įėjo ir į šį albumą ir tapo singlu. Žmonės jau pamėgo šią dainą ir tapo jai palankūs.

Įvertinimas: 8/10

9. Free the animal


Įdomių sąskambių daina. Išties, visomis prasmėmis. Žaisminga, nuotaikinga, šiek tiek džiunglinės muzikos motyvų, bet tas priedainis tai iš tikrųjų, bent jau man, skamba galingai.

Įvertinimas: 9.5/10

10. Fire Meet Gazoline


Aha. Daugelis jau pastebėjo, kad ši daina truputį panaši į Beyonce „Hallo“ ir aš pripažįstu, kad ši daina panašumų šiek tiek iš tikrųjų turi. Nepaisant panašumo, man daina labai tinka, kaip ir Sios atlikimas.

Įvertinimas: 10/10

11. Cellophane


Dainos pradžioje pagalvojau, kad dainuoja Lana del Rey, tačiau balsas itin išaštrėja ir tampa Sios su nieko nesumaišomu arkliuku. Graži daina, bet išklausius tiek dainų, man šiek tiek pasidarė monotoniška, nors šventai tikiu, kad tinkamu metu mano lokatoriuose suskambėtų kitokiomis emocijomis.

Įvertinimas: 8.5/10

12. Dressed in Black


Ilgiausia daina tapo paskutine šio albumo daina. Vėl melodinga, nors pradžioje gana aštriai ir tragiškai lūžinėja balsas – šis efektas pateiktas tyčia ir jis man labai patinka. Priedainis kur kas minkštesnis, todėl daina atrodo gana specifinė, tačiau ji neiškrenta iš šio Sios albumo.

Įvertinimas: 8.5/10

Taigi. Visos „1000 Froms of Fear“ albumo dainos. Įdomu dar ir tai, kad atlikėja nepateikė rinkai „Deluxe“ albumo versijos, kaip dabar madinga su papildomomis dainomis, regis, Sia į šį albumą sudėjo viską, ką turėjo geriausio savo sukauptame stalčiuje, neforsavo, bet pateikė kryptingai, įdomiai ir dainose atsiskleidė jos tekstai, muzika ir ketverių metų patirtis dirbant su pačiomis ryškiausiomis pop muzikos žvaigždėmis. Seniai nemačiau, kad vertinant albumą, balai nesiektų mažiau aštuoneto. Bendras albumo balas, apskaičiavus dainų įvertinimų vidurkį – 9.03, o tai labai gero albumo rodiklis. Džiaugiuosi.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą