2015 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Filmas: "Pustryčiai su Skotu" / "Breakfast with Scot"




Sveiki, skaitytojai,

Šįkart apie kanadiečių filmą „Pusryčiai su Skotu“ (angl. Breakfast with Scot) (2007), kuris tikriausiai daug kam pakeltų ūpą penktadienio vakarą, kai norisi kokios nors keistos komedijos, kuri vienu metu ir jaudintų, ir truputį juokintų, kurios režisūra būtų lengva, šviesi ir kartu neįmantri – tai šis filmas kaip tik Jums. Nepaisant to, kad režisūriniu atžvilgiu per daug vidutiniškas ir pastatytas pagal visus Holivudo standartus, o scenarijus labai jau nuspėjamas, bet filmas vis tiek kažkuo žavi. Kuo? Gal tuo pačiu naiviu paprastumu.

Filmas pasakoja apie gėjų porą, kurių namuose apsigyvena Skotas (vieno iš gėjaus brolio sūnus), kuriuo jie imasi rūpintis, o tai reiškia daugybę problemų, visų pirma sudarko visą nusistovėjusią dienotvarkę, o ir Skotas pasirodo nesąs jau tipinis berniukas... Dėl jo gėjų porai tenka prisiminti savo kompleksus, ydas ir dar daug ką apie save sužinoti. Filme nestinga taiklių juokelių, bet kartu jaučiamas kažkoks keistas Volto Disnėjaus filmų kompanijos paviršutiniškumas – viskas sukramtyta iki saldėsio ir dar papuošta rožiniu kaspinu. Tiesiog stigo problematinės gelmės, tikrų herojų pojūčių, tačiau visa tai nulėmė visgi pasirinktas kalbėjimo tonas ir žanras.

Filmas nuotaikingas, šviesus, bet abejoju, kad labai įsimenantis, tačiau, jeigu norite tik prasiblaškymui – valio! Filmas kaip tik Jums.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą