2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Filmas: "Tavo sesers sesuo" / "Your Sister's Sister"




Sveiki,

Tikriausiai daug kam filmas „Tavo sesers sesuo“ (angl. Your Sister‘s Sister) (2011), kurį režisavo Lynn Shelton, pasirodė itin šmaikštus ir gerai „sukaltas“. Tiesą sakant, žiūrėjau jau antrą šios režisierės darbą, pirmasis buvo su Keira Knightley „Užstrigusi paauglystėje“ (angl. Laggies), ir galiu pasakyti, kad tai nėra itin mano mėgstama režisierė, apskritai ji keistoka. Ji turi savo stilių, mėgsta kurioziškas scenarijų padiktuotas situacijas, bet kartu filmuose justi kažkoks keistas netikrumas, paviršutiniškumas, lyg norėtų „tempti“ roges į dramos pusę, bet iškart lyg ir šaržuoja pagrindiniais banaliosios komedijos elementais. Išeina išties keistas filmo poskonis, kuris tikriausiai daug kam patiks, tačiau mane ne itin sudomino ankstesnis filmas, šis taip pat, nors ir neužtęstas laiko atžvilgiu, vis tiek praplaukė taip lėtai, kad norėjosi, jog kuo greičiau baigtųsi.

Filmą, tiesą sakant, žiūrėjau, prisipažinsiu, dėl aukštų kritikų įvertinimų ir aktorės Emily Blunt, kuri kaip visada tokia šilta ir gyva kadruose, kad tiesiog neįmanoma ja nepatikėti, tačiau filme atradau ir pastebėjau kitus aktorius – Rosemarie DeWitt, kuri suvaidino lesbietę seserį, buvo išties organiška, neprastai atrodė ir komikas Mark Duplass, tačiau gerai tarpusavyje bendraujančių ir organiškai vaidinančių aktorių man neužteko, pristigo „normalesnio“ scenarijaus, nes viskas atrodė pernelyg naiviai paviršutiniška, lyg herojai į viską žiūrėtų per rožinius akinius, nors čia pat supranta gyvenimo rimtumą ir atsakomybės svarbą...

Šiaip filmas nėra iš prastųjų, jį žiūrėti tikrai galima ir vertinti galima aukštai, jeigu pavyksta pasimėgauti tomis „gėlytėmis“ ir idėjomis, kurias duoda režisierės savitumas, tačiau man buvo sunkoka tuo mėgautis, nors, vėl prisipažinsiu, kai kurios scenos man tikrai patiko.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 72/100
IMDb: 6.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą