2018 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Aktualijos: Ar reikia drausti "vaikišką šampaną"? Dar vienas draudimas gete gyvenančiai tautai


Sveiki,

Plaukiojame paviršiuje, gyvendami naujoje draudimų ir suvaržymų visuomenėje. Šiaip, mano supratimu, kiekvienas žmogus yra atsakingas už savo gyvenimą ir visos galimybės jam turi būti prieinamos jį puoselėti arba... sunaikinti. Kai valstybė imasi „rūpintis“ mano išgeriamais gurkšniais, su kuo turiu kurti šeimą, gimdyti namuose ar ligoninėje, skiepus gauti tik nuodijimo įstaigose, vaistai tik per devynis pragarus nuėjus nuperkami, kai jau nuo skausmo nieko net nebesinori, manau, tada suprantu, link ko eina toji mūsų Lietuva, kai norisi iš tikrųjų riebiai nusispjauti, kai perdėm išdidžiai užgiedamas Lietuvos himnas. Mus modeliuoja pagal tam tikrą raidos planą, daro iš mūsų gyvenimų tam tikrus patriotinius karius, nesveikai „motyvuodami“ baudomis ir draudimais. Dar baisiau – atsiranda tam pritariančių šalininkų.

Vakar sumušė vyrą iš Ekvadoro, rėkdami „Lietuva – lietuviams!“. Užpuolikai buvo blaivūs kaip kūdikėliai ir pyktis kažin iš kokio kvailo radikalaus patriotiškumo. Suspardytas kitatautis ir giedantys šalia Lietuvos himną. Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad valstybingumo modeliai jau seniai pasenę ir iš tikrųjų turėtų būti pasaulis be sienų.

Visgi ne apie tai. O apie tą vaikišką šampaną, kurį nori uždrausti Seimo aktyvistai. Taigi valstiečiai. Ir žinote, nieko nebus. Vakar sėdėjome „Čili“ picerijoje. Atėjo šeima su dviem sūnumis (penkerių ir septynerių metų). Tėvai užsisakė alaus, vaikams – kolos. Ir štai puikus pavyzdys, kaip vaikai sėdi ir žiūri į relaksuojančius tėvus, gal net norėtų to alaus paragauti... Ir jokiu šampano buteliu neužpilsi šio vaizdo. Jeigu per vaikų gimtadienius gers ir tėvai, tai nėra jokios prasmės kažką drausti, jeigu pavyzdys priešais nosį.

Ir blemba, gi žmonės geria ne iš to gero gyvenimo! Vat, kad motyvuotų valdžia gyventi, bet kur kas lengviau paviršius – uždrauskime, nustumkime problemas į šešėlį. O šešėlyje viskas tebeauga.

Tėvai yra viskas, kur formuojasi naujos kartos įpročiai. Joks šampano formos limonado paslėpimas nepaslėps apgirtusių tėvo akių.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: