2018 m. liepos 29 d., sekmadienis

Aktualijos: Jūros šventė 2018, kruvinasis mėnulis (užtemimas) ir tvankuma


Sveiki,

Iš tikrųjų labai nemėgstu Jūros šventės. Metai iš metų kiurksau namuose ir niekur nelendu. Nebent vakarais, kai tvankumos prisisunkę namai prašosi gaivos. Tada pėdinu apie tvenkinį, stebiu grįžtančius autobusus, pilnus žmonių. Ir galvoju, kaip jie pailsi toje tvankumoje, toje vienas kitų žvilgsnyje, prisilietimuose, pasistumdymuose, koncertų aikštėse, o jei dar staiga į tualetą užsinori. Tiesiog ne poilsis, o chaosas, į kurį kasmet žmonės neria kaip į nuotykį ir jaučia pasitenkinimą. Prisiminiau vaikystėje karves, kurias pirmąkart išveda į pievą po ilgos žiemos. Nuostabus jausmas, o vasaros gilioje kaitroje jos tik tingiai persisotinusios guli kur paunksmėje. Ir kaskart galvoju, kaip gerai, kad manęs ten, Jūros šventėje, nėra ir kartu pykstu, kad galėčiau būti.

Naktį ėjome stebėti mėnulio užtemimo. XXI amžiuje paties didžiausio ir ilgiausio. YouTube transliavo tiesiogiai, bet joks kompiuteris neatstos, ką galima ir vėl pažiūrėti, o štai gyvai... Išeini, apsuki kvartalą ir supranti, kad iš vakarų atslinkę debesys paslėpė tą XXI amžiuje vmenąkart rodomą Lietuvai vaizdelį. Nė gramo mėnulio. Štai tau užtemimas. Ir likimo ironija – rytuose ir šiaurėje dangus plikutėlis, dar matosi gęstanti žara. Astrologai pasakytų, kad Lietuvai pasisekė, kad užtemimo nesimatė tiesiogiai, nes juk tai kartu ir sąmonės užtemimas, išbandymai, karmos atpirkimo metas ir kt.

Šiandien perskaičiau du įdomius faktus. Vienas iš jų apie rūkymą. Ten rašoma, kad nuo rūkimo sumažėja spenelių kraujagyslės ir jie gali tapti violetiniais, o vėliau dar ir susitraukti bei nuvysti. Įdomu, ar nors viena motina, rūkanti nuo devynerių su bernais, prarado nors vieną spenelį, ar šis faktas pernelyg iš piršto laužtas. O kitų kūno dalių kraujagyslės netampa violetinėmis?

Kitas faktas, apie kurį retsykiais vis pagalvodavau. Kas nutiktų, jeigu Žemė nustotų suktis aplink savo ašį. Regis, net buvo apie tai sukurtas veiksmo fantastinis filmas, tačiau to jie tikrai neparodė. Faktas sako, jei Žemė sustotų, kiekvienas iš mūsų būtų nublokštas 1200 kilometrų per valandą greičiu į Rytus, nes būtent tokiu greičiu sukasi mūsų planeta. Įsivaizduoju Putiną ir Trumpą skriejančius tokiu greičiu. Trumpo priklijuoti plaukai nebeatlaikytų, o ką jau kalbėti apie šlapimo pūslę... Nors gravitacinė jėga vargu ar leistų šitiek skrieti, kaip sako faktas.

O tvankuma iš Lietuvos nesitraukia. Nesinori nieko daryti ir dėl to kiek pikta ant savęs. Žinote, esu žmogus su pretenzijomis sau. Labai noriu veiksmo, kelionių, bet visko su saiku ir kai esu kaip įšaldyta žuvis tvankumoje ir negaliu, ir nenoriu judėti, imu dusti savo paties iškvepiamu oru.

Gerai nebent tie naktiniai pasivaikščiojimai po kvartalą, toli nuo tos beprotiškos Jūrų šventės, šurmulio, žmonių su savo įsitikinimais, požiūriais, alaus bokalais, klykiančiais vaikais.

Bet taip jau metai iš metų, kai karšta, norisi vėsumos, kai vėsu, sakom, kad vasara sušik*a. Ar tai ne pirmas požymis, kad reikia keistis?

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą