2021 m. gruodžio 26 d., sekmadienis

Filmas: "Paranormalūs reiškiniai: artimiausias giminaitis" / "Paranormal Activity: Next of Kin"

 

Sveiki,

 

Tikriausiai visi besąlygiškai sutiks, kad 2009 metais tarnavęs menko biudžeto ir viename name nufilmuotas novatoriškas filmas „Paranormalūs reiškiniai“ daug kam tapo siaubo filmo perversmu, bet tas, kas padaro perversmus, įgalina ir stereotipus. Prasidėjusi „Paranormalių reiškinių“ serija vis prastėjo ir idėjos atrodė ganėtinai išsisėmusios, kol vienąkart sulaukėme paskutiniosios serijos dalies. Bet ar ilgam? Štai projektas vėl atgaivintas, nors jį apsiėmė visai kiti kino kūrėjai ir iš pirmųjų dalių autentikos nedaug kas išlikę, galima sakyti, kad tai apskritai šalutinis kino projektas, kurį galima žiūrėti ir nematę frančizės. Naujausioji dalis vadinasi „Paranormalūs reiškiniai: artimiausias giminaitis“ (angl. Paranormal Activity: Next of Kin) (2021).

 

Istorija pasakoja apie jauną moterį Margo, kuri su savo draugais apsilanko nuošalioje provincijoje gyvenančioje amišų bendruomenėje. Amišai iš tikrųjų egzistuojanti religiniu pagrindu lyg Viduramžiuose gyvenantys ir civilizacijos nepripažįstantys puritoniški žmonės, garsėjantys itin dideliu konservatyvumu. Margo ieško savo motinos, kuri jos susilaukusi išgabeno iš bendruomenės ir paliko ligoninėje. Trokšdama sužinoti, kas jai nutiko ir iš kur ji kilusi, ji pamažu įsilieja į amišų bendruomenę, tačiau netrukus sužino, kad amišai visai ne amišai, jie iš tikrųjų turi visai kitokių ketinimų...

 

Scenarijus iš esmės tikrai neblogas! Reikia pagirti, jog filme išlaikoma ir įtampa, ir tam tikri nenuspėjami dalykai, kas verčia nenusukti akių į laikrodį. Laikas neprailgsta, o besiveriančios paslaptys darosi kaskart vis kraupesnės ir įdomesnės, pavyzdžiui, besileidžianti mergina į bažnyčioje įrengtą šachtą tikrai ne kiekvienam silpnų nervų žiūrovui. Žvelgiant į filmo visumą, visgi stinga esminių ilgalaikių filmo išliekamųjų įspūdžių. Filmo scenarijų gožia itin stereotipinė režisūra, perimtos bauginančios ankstesniųjų dalių (ar kitų siaubo filmų) stereotipai, paslėptų kamerų išnaudojimas, blogųjų veikėjų vienakrypčiai karkasai, nelogiški ir negyvi nutylėjimai ir neadekvatūs veikėjų sprendimai, kas filmą padaro lyg ir aštresnį, tačiau negyvesnį. Visumoje filmas nėra itin prastas, jeigu žinote, ką žiūrite ir ko tikitės. Tai vidutinis aštrokas filmas su baisybėmis, kuris nesiūlo nieko itin originalaus, tik dar vieną tęstinę istoriją, kuri sudirgina žiūrovą.

 

Mano įvertinimas: 6/10

Kritikų vidurkis: 37/100

IMDb: 5.2




Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą