2010 m. liepos 29 d., ketvirtadienis

Filmas: "Prisimink mane"

Sveiki,

Šiandien filmų skyrelyje svečiuojasi amerikiečių drama „Prisimink mane“ (Remember me) (2010 m.) Na iš tikrųjų vos tik pamačiau, jog yra galimybė pamatyti šį filmą lietuviškai, tai nieko nelaukiau. Tai iš tikrųjų toks filmas, kuris lygiuojasi į tokias gretas kaip: „A walk to remember“, „Notebook“ ir t.t. Pirmąją valandą išsigandau, filmas atrodė netgi nuobodus, sakyčiau, siužetas eilinis, nuvalkiotas, tačiau pabaigoje išspaudė nemenką emocijų dozę. O jei atvirai, įpusėjus filmui – užmigau. Pabudau, jau buvo pasibaigęs, draugas sakė, kad blovė nerealiai, tai supykau ant savęs, ir naktį užbaigiau seansą. Kaip sakant, pribaigiau žiūrėti filmą.

Neklydau, siužetas paprastas, režisūrinė išmonė vidutiniška, tikras amerikietiškas standartas. O ko daugiau reikia populiarumui pasiekti? Ogi gerų ir garsių aktorių! Režisieriui pavyko prisivilioti naujosios kartos aktoriuką Robertą Patinsoną, žymųjį „Saulėlydžio“ vampyrą. Galiausiai filmas išties neblogas, jame analizuojami žmogiški šeimos santykiai, meilės tema. Filmas tikriausiai nustebins ir pravirkdys ne vieną, labai jau sentimentalus tapo pabaigoje, o juk geras filmas neretai ir praverčia pravirkti, kalbu apie stereotipines dramas.

Manau, buvo verta man pratęsti ir pagaliau pamatyti visą filmą, kad susidėliotų aiškus vaizdas. Stipri „trilerinė“ filmo pradžia, ilgas filmo vidurys, kuriame nagrinėjama amerikiečių šeima ir vystoma meilės istorija iš pradžių atrodė nuobodoka, tačiau vėliau „susidraugauji“ su personažais ir galiausiai pabaigoje jų nebetinki.

Siūlau šį filmą įsimylėjėliams, kurie nori praleisti romantišką vakarą, sustiprinant santykius, rekomenduoju visiems, kurie mėgsta būti sugraudinti, pasiilgo geros melancholijos po filmo seanso, visiems kietaširdžiams ir romantikams. Kas žino, ką šis filmas atneš į jūsų namus. Galbūt daugiau nei trumpalaikes ašaras...

Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. Filmas geras,bet man asmeniškai geriausias iš meilės serijos yra "Dear John",jei nematęs patarčiau pažiūrėt :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip tik irgi prieš kelias dienas šį filmą peržiūrėjau. Man visai patiko. :

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iš šio filmo tikėjausi kiek daugiau, bet pažiūrėjus tikrai nenusivyliau. Nors siužetas nėra labai ypatingas, tačiau pabaiga tikrai verta susimąstymo. Tai filmas, kuris parodo, kad kas mūsų nepražudo, padaro stipresniais, tad reikia spręsti savo problemas, o ne nuo jų bėgti, nes net ir blogiausia patirtis visuomet kažką žmogui duoda :)

    AtsakytiPanaikinti