2010 m. liepos 6 d., antradienis

Filmas: "Trys metrai virš dangaus"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti filmą „Tris metrai virš dangaus“ (Tre mitri sopra il cielo) 2004 m. Na, iš tiesų čia dar visai neseniai buvau pristatęs ir Federico Mocco knygą tuo pačiu pavadinimu, filmą irgi akimirksniu parsisiunčiau ir tik visai neseniai teko progos jį pamatyti. Knyga buvo nebloga, bet popsinė, skirta daugiau jaunimui, kurie ieško gražių minčių apie meilę ir įkvėpimo savo dienoms. Filmu teko nusivilti, nė iš tolo nepajutau to, ką teko skaityti knygoje. Aišku, knygoje viskas plačiau, filmas viską interpretuoja savaip.

Na, tenka pripažinti, kad iš esmės buvo tikrai gražių romantiškų vietų, tie saldūs lipšni bučiniai, juntamas intensyvus pagrindinių herojų meilės pakylėjimas ir nuosmukis, gražūs aktoriai, nebloga ir vaidyba. Keista, prie itališko filmo nesu pratęs, tai sunku vertinti režisūrines galimybes, tik man kažko labai pritrūko arba koja pakišo jau skaityta knyga. Kažin, ar būčiau šį filmą įvertinęs geriau ir jeigu nebūčiau skaitęs knygos. Tai filmas jaunai sielai, kuri ieško kaip praleisti gerai laiką, atsipalaiduoti ir galiausiai pamiršti tai ką žiūrėjai. Taip, tai filmas kurį tikriausiai prisiminsiu tik žvilgtelėjęs į tos knygos nugarėlę, nors visai nesiginčiju, turėtų atsirasti ir nemažai šio filmo gerbėjų.

Jūsų Maištinga Siela.

2 komentarai:

  1. Dažniausia pirma skaitau knygas,o paskui žiūrau filmus,bet šįkart buvo atvirkščiai,tai perskaičius knygą irgi pastebėjau,kad daug gražių dalykų nebuvo parodyta,bet bent aktorius tinkamus parinko,ne kaip kituose filmuose :>

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar nemačiau šio filmo , bet nujaučiu ir žinau , kad šis filmas geras.

      Panaikinti