2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

"Greenpeace" su Lucy Lawless prieš naftos magnatus


Lucy Lawless protestuoja laive ant platformos

Sveiki visi,

Jau anksčiau esu parašęs „riebų“ postą apie Naujosios Zelandijos aktorę ir dainininkę Lucy Lawless, kuri atliko pagrindinį vaidmenį šešių sezonų seriale „Ksena: karingoji princesė“ (Xena: warrior princess) (1995-2001 m.). Paskutiniuoju metu aktorė filmuojasi „Spartakas“ koviniame seriale, kuris Amerikoje, galima sakyti, yra „ant bangos“, o ir šiuo metu jį rodo BTV. Įdomu pastebėti, kad Lucy pavardė Lawless (Law – Less), išvertus reiškia – mažiau įstatymo! Likimo ironija, tačiau Lucy gyvenime pasirodo esanti taip pat kovotoja. Trijų vaikų motina nuo 2009 metų yra „Greenpeace“ (Žalioji taika) ambasarodė, kuri kovoja už unikalių Žemės kampelių išsaugojimą. Mano kuklus saitukas taip pat pasisako už gamtos išteklių saugojimą, tad nutariau brūkštelti gerą pavyzdį, kaip kartais paprastas žmonių būrelis gali sutrukdyti godiems magnatams teršti vandenyną visos ekologijos sąskaita.

Nežinau, kokiomis sąlygomis naftos milžinė „Shell“ išsikovojo iš JAV vidaus reikalų departamento leidimą gręžioti ir ieškoti prie Aliaskos krantų naftos, bet įtariu, jog tai susijusi su šešėliniu korumpuotu papirkinėjimu ar net šantažu. JAV ir kiti  - tiek departamento atstovai, tiek valdžioje sėdinčios žmogystos yra puikiai suinteresuotos vilkinti technologijų progresą ir išlaikyti žmoniją pririštą prie naftos produkcijos – natūralu, nes naftos kaina toliau pasaulyje kils ir kai kas iš to tiek mūsų, tiek Žemės resursų kaina krausis kapitalą. Net neabejoju, kad JAV departamentas yra visame šitame mėšle ir, paspaustas kai kurių magnatų, leido kompanijai „Shell“ daryti bandomuosius gręžimus beveik žmonijos nepaliestame kampelyje – Arktyje.
„Greenpeace“(galite apsilankyti www.greenpeace.org ) viena pirmųjų stojo į kovą su šia kompanija ir šių metų vasarį septinių žmonių brigada paryčiai užgrobė laivą, kuris turėjo išplaukti į Aliaską pirmiesiems gręžimams ir naftos paieškoms. Toje septynių žmonių būryje išvydome ir 44 – erių aktorė ir dainininkę Lucy Lawless, kuri su kitais „Greenpeace“ aktyvistais tris dienas užsibarikadavo 53 metrų aukštyje ir nieko neprisileido, šitaip parodydami pasauliui, jog Žemė dar gali ir privalo turėti nepaliestų unikalių kampelių. Kompanija „Shell“ buvo pažadėjusi, kad gręžimai vyks saugūs, tačiau niekas nėra apsaugotas nuo katastrofos (prisiminkime Meksikos įlankos katastrofą), tad „Greenpeace“ neketino pasiduoti, tačiau po kelių dienų juos pagaliau pasiekė policija ir šis aktyvistų būrelis buvo nedelsiant suimtas. Visai neseniai pasirodė straipsnis apie tai, kad už įsiveržimą į privačią erdvę aktorė ir kiti kovotojai gali daugiausia gauti net 3 metų laisvės atėmimo baudą.




Lucy Lawless

„Man tai visai nerūpi. Esu giliai tikinti. Mums reikia pradėti pereiti prie atsinaujinančių energetikos šaltinių jau dabar, mums nereikia keliauti į pasaulio kraštą, kad išsiurbtume naftą iki paskutinio lašo,“ – tąkart per  telefoną iš užgrobto laivo kalbėjo aktorė L. Lawless (Mažiau įstatymo).

Įdomu tai, kad ta pati organizacija, visai neseniai panašiomis sąlygomis „okupavo“ ir Nyderlanduose su Lietuvos vėliava besiruošiantį išplaukti laivą „FV Marginis“ į Australiją žvejybai prie Tasmanijos krantų.

Trijų vaikų motina kol kas tikina nieko nebijanti, nes kovoja už teisingą pasaulį, tačiau kitaip mano teisėsauga. Šiuo metu aktorė ir toliau dalyvauja „Greenpeace“ organizacijos veikloje. Ji šiuo metu lankėsi Brazilijoje, kur vyko masiškas žaliųjų suvažiavimas. Manau, kad tai dar ne pabaiga ir ši organizacija toliau puikiai kovos už saugų, taikų ir nesuardytą Žemę, kovos prieš oligarchus, valdančiuosius, kurie apsėsti besaikio godulio tiesiog nebeturi kur trauktis, kaip niokodami ir ieškodami naujų resursų.

Pamatyti, kokį žiaurų pavojų kelia siaubiančios ekspedicijos ir naftos kompanijos, bei žvejai galite užsukę į www.savethearctic.com





Čia galite pamatyti Lucy ir kitus protestuotojus:


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą