2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Filmas: "Talentingasis misteris Riplis" / "The Talented Mr. Ripley"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Talentingasis misteris Riplis“ (The Talented Mr. Ripley) (1999 m.). Filmas pastatytas pagal 1955 m. tuo pačiu pavadinimu parašyta romaną, taigi filmas pasakoja apie praėjusio amžiaus vidurio amerikiečių tam tikrus nuotykius Italijoje. Išties filmas neblogas! Net nustebau, kad anksčiau jo neteko taip ir pamatyti. Filme sutinkame ištisą pulką puikiausių Holivudo tipažo aktorių – Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman. Ką begalima pasakyti apie šį kolektyvą – ogi aplodismentai. Nežinau, kaip kitiems, tačiau šįkart vyrai „paėmė“ moteris ir pranoko tiek savo personažais, tiek charizma – kitą vertus, pasakojimas šįkart apie vyrus, ne moteris. Labiausiai patiko Jude Law personažas, gal dėl to, kad toks „besitaškantis“, lengvabūdis. Matt Damon atliko sudėtingos psichologinės elgsenos vyruką – tai irgi pagirtina!

Filmas su kriminaliniais užmojais, bet kartu ir drama, manau, praėjus daugiau nei 10 metų po sukūrimo, žiūrisi įdomiai ir šiandien, tiek jaunai dar atrodantys puikūs aktoriai, tiek siužetas – jis gan nenuobodus. Apie kai kuriuos siužeto nuspėjamumo vingius galiu ir patylėti. Labiausiai šiurpino Riplio personažas, taip jo iki galo ir neperpratau, nes jame nemažai tvyrojo homoseksualumo, bet rodos, mylėjo ir moteris. Manau, kad personažas buvo ne tik psichiškai sutrikęs, bet jis seksualiai tapatindavosi, kai pajusdavo nors kiek didesnį prieraišumą – gilios analizės vertas personažas, jaučiu, literatūroje tai dar labiau išplėtota.

Šiaip filmas, sakau, patiko, padarė įspūdį, tad rekomenduoju jį visokio plauko kino žiūrovams.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 76/100
IMDb: 7.3




Jūsų Maištinga Siela,

1 komentaras:

  1. Tikrai labai idomus filmas, neprailgo man (: Idomus personazai, itraukiantis siuzetas. Palieka nemazai neatsakytu klausimu (del Tomo ir Dickie santykiu), taciau ispudi paliko

    AtsakytiPanaikinti