2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Filmas: "Šioje šalyje nėra vietos senukams" / "No Country for Old Men"



Sveiki,

Labai seniai, net pačiam dabar gėda, ketinau pažiūrėti brolių Joel ir Ethan Coen 2008 metų geriausią pripažintą kino filmą „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ (No Country for Old Men) (2007 m.). Kritikų išliaupsintas ir apdovanotas pačiu aukščiausiu įvertinimu kino industrijoje. Tiesą sakant, man filmas taip pat labai patiko, bet ar jam taip besąlygiškai atiduočiau šį apdovanojimą – pasiginčyčiau.

Pats siužetas jau kažkur lyg ir matytas – kriminalinė drama su šalto trilerio užtaisu, kontrabandos ir didelės pinigų sumos disponavimas tarp „geriečių“ ir „blogiečių“. Tikriausiai filmas žavi savo raiška, nei pačiu siužetu – jis pakankamai, švelniai tariant, neoriginalus. Aktoriai puikiai atliko savo darbus, buvo nepaprastai įtikinami, įdomūs. Įtampos filme taip pat esamos sveikos, nepasakyčiau, kad šimtą procentų išlaikyta, nes dialogai kartais subanalėdavo, pradėdavo pliaukšti apie šį bei tą ir nieko nepasakydavo informatyvaus, tačiau viskas esmėje buvo liuks.

Kai kuriomis vietomis man priminė Tarantino filmą „Nužudyti Bilą“ dalis, ypač įtemptas tykojimas su šautuvu namuose, laukiant serijinio žudiko. Manau, filmas pakankamai stiprus būti nominuotas bent „Oskarui“, nes tai ne tik eilinė kriminalinė istorija, bet ir kartu nupasakojama ištisa adaptacijos „prarastosios kartos“ istorija, kitaip sakant, Vietnamo karo veteranų kartos saulėlydis Amerikoje, kai ištisas amžius nugyventas ir turi pasitraukti iš darbų ir užtarnautos garbės į šešėlį. Tai kartu pasakojimas apie jau prarastą laiką, bandymas su juo susitaikyti...

Šiaip rekomenduoju ne tik rimtesnio filmo mėgėjams, filmas puikiai pritaikytas ir plačiajai ir nors kiek mąstančiai būtybei.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 91/100
IMDb: 8.1



Jūsų Maištinga Siela,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą