2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Filmas: "Laiko kilpa" / "Looper"



Sveiki visi,

Šįkart mano kino zonoje svečiuojasi filmas „Laiko kilpa“ (Looper) (2012 m.). Tai amerikiečių sukurta juosta su keliais žanriniais mišinukais – veiksmas, fantastika ir trileris. Filmas puikiai sutiktas ne tik žiūrovų, bet ir kino kritikų, tad nutariau, kad jeigu ir aš pažiūrėsiu, blogiau tikrai nebus... Žinote, kai jau esi matęs panašios konstrukcijos filmą t.y. žaidimai su realybėmis ir laiko pojūčiais, gali tik gūžčioti pečiais ir ieškoti kažko naujo juostos siužete. Taip, filmas tikrai turi savo originalumo, nors „Pradžiai“, kurį teko matyti prieš porą metų, toli gražu neprilygsta. 

„Laiko kilpa“ yra apskritai stipriausia juosta panašaus žanro, matytame per paskutinį pusmetį, tad galiu drąsiai ją rekomenduoti tiek paprastiems žiūrovams, tiek į gurmanišką kiną linkusiom personom. Filme sutiksite legendinį kietuolį Briuce Willį, kuris suvaidins personažą po 30 metų ir smarkiai išpopuliarėjusį Joseph Gordon – Levitt‘ą, pastarasis vaidino ir legendiniame filme „Pradžia“, tai mano galva, jam ne naujiena dirbti su panašaus žanro kūriniais. Taip, filmas įtraukia per 15 minučių, visos naujos pateikiamos sąvokos kaip „kilpos užrišimas“ ir pan., nekvaršina žiūrovui smegenų, kaip kartais tai daro mokslinė fantastika su savo sudėtinga terminologija. Smagu čia sutikti netikėtame amplua Emily Blunt, kurią vis matome daugiau komedijose ir romantinėse juostose kaip „Ir velnias dėvi pradą“, „Kartą Jemene“ ir t.t.

Jeigu ne tas faktas, kad iš ateities atsiunčiami žmonės nužudymui ir puiki idėja, kad žmogus persekioja save tame pačiame laike po trisdešimties metų, tikriausiai filme kažko trūktų. Ypač man spragelių pasitaikė siužeto plėtotėje ties antgamtinėm galiom, kaip mokėjimas judinti daiktus – kaip ta mutacija vyko ir vyksta, trūko šiokių tokių paaiškinamų, tačiau čia tikriausiai mano asmeniniai tokie pastebėjimai pačiam sau. Šiaip filmas pakankamai vykęs, įdomus, įtraukiantis, kuriame bus ir istorija, ir šiokios tokios įtampos.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 84/100
IMDb: 7.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą