2013 m. vasario 19 d., antradienis

Šios dienos daina: Coolio "Gangsta's Paradise"



Sveiki visi,

Šiandien šios dienos rubrikoje svečiuojasi „senas geras gabalas“ Coolio atliekama daina „Gangsta‘s Paradise“. Coolio yra žinomas JAV ne tik reperis, bet kaip ir aktorius bei prodiuseris. Šis 49 metų talentingas kūrėjas yra išleidęs 8 solinius albumus, bet tikriausiai labiausiai išgarsėjo su daina „Gangsta‘s Paradise“, kuri startavo 1995metais antrame reperio albume, kuris taip pat vadinasi kaip ir šis singlas. 

Ši daina 1995 metais tapo metų hitu ir pačia populiariausia daina. Billboard šiai dainai davė 69 vietą tarp visų laikų geriausių dainų šimtuke. Vos tik pasirodęs singlas beveik visuose įmanomuose įvairių šalių topuose tapo numeris pirmas, o singlo visame pasaulyje buvo parduota 6 milijonų kopijų.

Daina tapo triskart platininiu JAV ir Australijoje, Norvegijoje jis buvo net 4 kartus platininis, dukart platininis Šveicarijoje, Vokietijoje, platininis Britanijoje bei Olandijoje, auksinis Švedijoje. Atlikėjas po šios dainos ir albumo gavo patį geriausią pripažinimą – „Grammy“ apdovanojimą.

Vaizdo klipas sukurtas su garsia ir puikia aktore Michalle Pfeiffer iš 1995 metų pasirodžiusio filmo „Pavojingos mintys“, kur daina tapo pagrindiniu garso takeliu. Kviečiu pasimėgauti išskirtiniu Coolio repo kūriniu:


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: