2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Šios dienos daina: Juan Gabriel "Abrazame muy fuerte"




Sveiki muzikos gerbėjai,

Mano gyvenime užima nemažą dalį Lotynų Amerikos muzika – populiarioji ir etninė, tai galėjote įsitikinti iš mano ankstesnių įrašų. Šįkart vėl grįžtu į egzotiškąją Lotynų Ameriką ir noriu pasidalyti tikru Meksikos pripažintu fenomenu – dainininku ir dainų kūrėju Juan Gabriel (Chan Gabriel). Savo šalyje atlikėjas yra išleidęs daugiau nei 30 albumų ir šiais metais, sausio mėnesį, atšventęs 63 savo gimtadienį, toliau sėkmingai tęsia solinę karjerą, dainuodamas mariachi, etninę, lotynų popsinę muziką. Juan Gabriel per savo karjerą yra nominuotas daugeliui apdovanojamų, tame tarpe net „Oskarams“, kurio dainos buvo panaudotos garsių filmų garso takeliams ir Holivudo alėjoje turi savo šlovės žvaigždę. Atlikėjas per savo karjerą yra pardavęs daugiau nei 40 milijonų albumų.

Sunki ūkininko vaikystė toli gražu nebuvo rožėmis klota, tačiau išvykęs į Meksiką (sostinę) 1970 metais pradėjo savo šlovingą gyvenimo etapą, kuris tęsiasi iki šių dienų. Atlikėjas niekada nebuvo susituokęs, tačiau turi gyvenimo partnerę, kurią vadina geriausia savo gyvenimo drauge, su pastarąja susilaukė vaikų, tačiau spaudoje nėra nei patvirtinęs, nei paneigęs apie savo netradicinę seksualinę orientaciją.

Dainą, kurią noriu šiandien „prakišti“ pirmą kartą pasirodė 2000 metais, tokiu pačiu pavadinimu albume „Ambrazame Muy Fuerte“ (Apkabink mane labai stipriai), kuris sulaukė nepaprastai didelio susidomėjimo ir populiarumo. Albumas Meksikoje tapo auksinis, o JAV net du kartus platininis. Daina „Ambrazame Muy Fuerte“ tapo antruoju albumo singlu ir numeriu Lotynų Billboard reitingo skalėje. Daina tapo vienu to metų populiariausių šlageriu savo šalyje, o garso takelis buvo panaudotas serialui tuo pačiu pavadinimu. 2010 žymus Puerto Riko atlikėjas Marc Anthony savo albume „Iconos“ išleido savąją šios dainos versiją, bet tokios galios, kokią buvo pasiekęs Juan Gabriel su šia daina, nepasiekė. Pasiklausykime:


Gyvas atlikimas:


Marc Anthony versija:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą