2014 m. rugpjūčio 21 d., ketvirtadienis

Geriausios Džordanos Butkutės dainos (Top 10)




Sveiki,

Visi turime pačių pačiausių keistenybių. Viena iš jų – retkarčiais paklausyti Džordanos Butkutės, kuri šiemet surengs grandiozinį koncertą po didžiausias Lietuvos sales ir primins ne tik savo gyvą legendą, ne vieną dešimtmetį trunkančią karjerą, bet ir (ko čia kuklintis) išgyvens savo karjeros apogėjų. Žiniasklaidą jau atakuoja žinios, kokio pasaulinio lygio bus Džordanos koncertas ir aš kažkaip užsinorėjau į tą koncertą papulti. Šiaip ar taip mano nemėgstamas SEL‘as nevienintelis, kuris gali sutraukti marias klausytojų į gyvo garso koncertus.

Ta proga, kad progos nėra, tai sugalvojau sudaryti pačių geriausių, mano nuomone, Džordanos dainų dešimtuką. Pasižiūrėkime:

1 Nemylėjau tavęs:


Daina – legenda, kuri jau skaičiuoja trečią dešimtmetį. Tai vizitinė Džordanos kortelė, kuri skamba visur ir visada. Vaikystės šlageris, kuris visada mane suvirpina. Pamenu, kai žiūrėdavau į besisukančią juostelę ir visada galvodavau, kad Butkutė yra tos juostelės viduje ir nuolat dainuoja gyvai – niekaip negalėjau suprasti, kaip ji visada ten gyvena ir suspėja dainuoti. Cha.

2 Tavo pasaulis


Kas tavo draugai? Kur tavo laimė? Ką čia galima bepridurti, tiesiog pirmieji žodžiai nuginkluoja iki gyvnagio.

3 Viską pamiršau


Vienu metu, kai išgyvenau santykių krizę, ši daina buvo kaip nuskausminamieji, morfijus ir kas tik norite. Tiesiog nuostabi.

4 Norėčiau žinot


Šią dainą patarčiau klausytis atsidūrus ant gyvenimo atbrailos. Žodžiai. Muzika primena Suzi Quatro... Tiesiog sentimentų daina.

5 Dėl tavęs


Jau liaudies daina tapusi „Dėl tavęs“, kurią perdainavo daugybę Lietuvos atlikėjų: Augustė, Šapranauskas, Jankauskaitė ir t. t. Neįtikėtinai paprastai nepaprastas kūrinys.

6 Tavo meile


Taip. Ši daina man leidžia mylėti žiemą. Tiesiog. Tik prasideda ši daina, taip ir prisimenu, kad sėdžiu automobilyje, kuris lekia Vilniaus gatvėmis. Snyguriuoja. Kažko nei linksma, nei liūdna. Ir groja kažkoks radijas šią dainą. Genialumas glūdi paprastume – galvoju, klausydamas šiuo metu šios dainos.

7 Ištikimybė


Vienas prie vieno su „Nemylėjau tavęs“ – iš tos pačios besisukančios juostelės. Trapi ir nuostabi baladė. 

8 Eilinis vakaras


Tiesiog. Iš mėgstamų jos repertuarų. 

9 Nebijok – aš su tavim


Manau, kad ši daina yra geriausia „Kryžkelių“ albumo daina. Beje, šis naujausias albumas buvo išleistas ir viniline plokštele. Deja, jau beveik išgraibstytas iš pardavimo. Tiesiog puikus kūrinys, bet labiausiai mane stebina pop roko muzika – dar ne viską pasakė Džordana, moka stebinti. Puikūs kūrinys, kuriam tiesiog... būtina sukurti vaizdo klipą!!!

10 Gimimo diena


11 Kitoks pasaulis


Ir nors tai ne Butkutės daina, o grupės „Fojė“ šlageris, tačiau jaučiasi, kad daina tiesiog nuostabiai tinka Butkutei. Tą patį atlikėja yra sakiusi interviu metu – daina tiesiog parašyta jai.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą