2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Kodėl šiukšlių maišai yra juodi?



Sveiki,

Galiu tik numanyti, kad šiukšlių maišai juodi yra vien tik tam, kad šnipė kaimyno akis nepamatytų, ką kitas neša juose išmesti. Juoda spalva šioje Visatoje išties madinga. Visur ir visada, išskyrus tuos atvejus, kada į vakarėlius įleidžiama, kai durų kodas „Dress white“. Toks kodas negalioja juodajai materijai, kurios procento visumos Visatoje mokslininkams niekaip nepavyksta tiksliai įvardyti – spėjimai, būrimai, melžimai ir plepalų estrada. 

Neringai Venckienei, besislapstančiai Čikagos kvartaluose, taip pat rekomenduočiau ką nors juodo ant galvos. Taip ir įsivaizduoju, kaip iš kokio trilerio, kaip Venckienė apsigobusi juodu peruku, dieną naktį kiūto nykiame bute, apsikabinusi laidinį telefoną ir svetima sąskaita užsisakinėja picas. Kampe jau šimtai picų kartoninių dėžių, pelės pešasi dėl likučių ir Neringa juoda, juoda, juoda... 

Esu beveik tikras, kad naktis yra juoda vien tam, kad niekas nematytų, kad iš tikrųjų egzistuoja Dievas. Esu beveik tikras, kad jis mūsų civilizacijos skruzdėlyną tyrinėja iš tos pusės, kur nusisuka Žemė nuo Saulės, nes jis puikiai regi ir tamsoje, o mes, kaip žinia, net dieną esame pusakliai metafiziniams reiškiniams. Keista, Dievą pavadinti metafiziniu, sakyčiau, netgi nedora. Materija – tuo labiau.

Taigi. Juoda spalva. Juodi šiukšlių maišai. Kodėl? Kodėl? Kodėl? O todėl, kad regėtų tik tos akys, kurios turi regėti. Nei daugiau, nei mažiau.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą