2014 m. rugpjūčio 1 d., penktadienis

Filmas: "Edvardas Žirkliarankis" / "Edward Scissorhands"




Sveiki, kino gerbėjai, 

Šįkart noriu pakomentuoti visiems puikiai žinomą filmą „Edvardas žirkliarankis“ (angl. Edward Scissorhands) (1990). Na, šį filmą teko matyti vaikystėje, bet dėl Winonos Ryder pasiryžau atgaivinti prisiminimus ir vėl žvilgtelėti į režisieriaus Tim Burton šedevriuką. Daugeliui šis filmas patinka ir yra priskiriamas prie pačių geriausių kada nors matytų filmų, o aukštas IMDb reitingas irgi rodo, kad pasaulis taip pat neabejingas Edvardui.

Žinote, Tim Burton dievina aktorių J. Depp, jau ko vertas jo pasirodymas „Tode Svyne“, tačiau, šabloniškai vėl pridursiu, kad man šis aktorius nėra „kažkas“ ir tikrai toli gražu manęs jis nežavi. Tą patį galėčiau pasakyti ir apie režisierių T. Burton – jis įdomus, originalus, išskirtinis, turi savo idėjų pasaulį, moka jį realizuoti tiek animacijoje, tiek vaidybiniuose filmuose, tačiau jis nėra mano režisierius. Lygiai beveik tą patį galiu pasakyti ir apie „Edvardą žirkliarankį“, kuris man pasirodė gana nuotaikingas filmas, turintis savo keistume kažkokios neapčiuopiamos dvasios, humoras kažkoks nelėkštas, o žirkliarankio personažą galima laikyti vienu keisčiausiu ir netikėčiausiu kino istorijoje.

Visgi tai lengvas filmas, kuris manęs nesužavėjo. Specialieji efektai, raiška, dabar jau nuo filmo pastatymo praėjus kone 25 metams, man pasirodė išties juokingi, neįtikėtini, pernelyg dekoraciniai. Aišku, tada dar nebūta tokių galimybių, kokias kinas turi šiomis dienomis, todėl filmo nekaltinu. Iš esmės tai neprastas pasakojimas, kuris būtinai ras daugelyje žiūrovų širdyje vietos, tačiau manojoje ras jau kiti filmai.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb:7.9


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: