2014 m. rugpjūčio 20 d., trečiadienis

Šios dienos daina: Nicki Minaj "Anaconda"




Sveiki,

Šios dienos dainos rubrikoje tik vakar pasirodęs naujasis amerikiečių reperės Nicki Minaj darbas pavadinimu „Anaconda“ ir tai yra antrasis singlas iš būsimo trečio studijinio albumo „The Pinkprint“. Nicki Minaj su debiutiniu albumu startavo 2010 metais ir iškart šovė į aukštumas, vienu metu buvo American Idol teisėja. Ji daugelį savo albumo dainų pavertė singlais ir sukūrė jiems vaizdo klipus, kas, savaime suprantama, tik dar paskatino jos populiarumą. Savita, išskirtinė, kartais lyginama su M. Cyrus ir Lady Gaga, bet kartu ji į populiariosios muzikos rinką įnešė ne tik savito barbiško rožinio perukinio stiliaus, bet ir kitokios muzikos. Repas dar nemirė. O šiuo metu labai žymių ir gana šviežių reperių nelabai pasaulis ir turi. 

Naujausias singlas „Anaconda“ mano ausims pasirodė, kaip čia pasakius, – nieko tokio įdomaus, ką turėtų būti verta klausyti. Šiandien nutariau žvilgtelėti į vaizdo klipą, tikėdamasis išvysti gyvatę, tačiau išvydau bene 80 procentų vaizdo klipo metu krutinamus pasturgalius. Primoji į galą šovusi mintis – nesąmonė, pigu, žema, nuobodu, o svarbiausia – banalu. Bet nutariau dar kartą pažiūrėti ir, sakyčiau, beveik patiko. Daina, nors ir ritminga, kapota, kaip ir dera reperių repertuarams, tačiau kažkaip pradėjo derėti su juodaodžių kvartalų kultūra, kai būtent tokiu būdu išreikštas seksualumas. Kodėl turėčiau pasmerkti tuos tabaluojančius riebalingus pasturgalius? Tebūnie, pagalvojau, nors kai kas gali priimti kaip „arti pornografijos“, bet... Šunys matė, nors interneto vartotojai jau ir spėjo pasityčioti iš singlo viršelio ir atlikėjos pasturgalio, tačiau nuo to populiarumas nesumenko.

O kūrinys, gal ir ne pats mėgstamiausias ir ne visoms progoms, bet klausyti tikrai galima, nors stilius ir žanras nėra „mano“. Belgijoje iš singlas pasiekė 44 topo vietą, JAV „Billboard“ – 19, Kanadoje – 24, Australijoje – 18 vietas.

Pasižiūrėkime vaizdo klipą:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą