2015 m. liepos 7 d., antradienis

Filmas: "Ji – šnipė" / "Spy"




Sveiki, kino žmonės,

Tikriausiai nepamenu, kada paskutinį sykį žiūrėjau tokią juokingą komediją ir raičiausi iš juoko. Filmas „Ji – šnipė“ (angl. Spy) (2015) buvo smūgis tiesiai į juoko tašką. Kritikai jau sutinka, kad komedija išties vykusi, man tiesiog belieka paantrinti jų liaupsėms. Režisierius Paul Feig išties nuostabus pramoginės komedijos režisierius, kad ir kokio scenarijaus besiimtų, jam visada pavyksta žiūrovą prajuokinti iki ašarų, ar tai būtų vestuvės „Sunokusios pamergės“, ar tai būtų detektyvai „Vienas šūvis. Dvi kulkos“. 

Šįkart parodijuojami slaptų agentų, tokių kaip „Džeimsas Bondas“ kultiniai filmų šablonai. Storulė slaptoji agentė Siuzan tampa kultiniu juoką keliančiu objektu. Puikus scenarijus, žiūrovui nenuobodu, o gerai atpažįstamos slaptųjų agentų žaidimo taisyklių gairės leidžia kvatoti iš to, kaip režisieriui pavyksta pasukti ir viską iškreipti, kad prajuokintų. Nuo komikės aktorės Melissa McCarthy apskritai labai sunku nuleisti akis – ji jau bendradarbiavo su šiuo režisieriumi, sukurdama įspūdingą vaidmenį komedijoje „Vienas šūvis. Dvi kulkos“ – šiame filme, patikėkite, tikrai yra iš ko pasijuokti.

Apskritai esu gana pretenzingas pramoginei amerikietiškai komedijai, bet kartais švysteli koks filmas, tai juokiesi nuo pradžių iki pabaigos. Po filmo „Ji – šnipė“ norėjosi sušukti: „Greičiau, parodykite dar ką nors panašaus! Nenoriu sustoti juoktis!“

Filme pasirodo ir moterų bei kai kurių vyrų numylėtas Jude Law, kuris sukuria gana netikėtą personažą, nes aktorių retai matome komedijos žanro filmuose. Ir visgi, galvoju, kodėl šio režisieriaus filmai tokie sėkmingi? Kur toji paslaptis? Manyčiau, geras scenarijus, nes režisierius nesistengia parodijuoti kitų filmų scenų, jis perima tam tikras žaidimo taisykles ir sukuria savo istoriją, savo personažus, kurie, dievaži, nustebina net pačius rimčiausius. Labai patiko.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 75/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą