2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Filmas: "Metro Manila" / "Metro Manila"




Sveiki,

Ilgokai mano žiūrėtinų filmų sąraše laukusi britų režisieriaus Sean Ellis drama „Metro Manila“ (ispn. Metro Manila) (2013) sukėlė begalės primirštų emocijų, kurias buvau primiršęs, žiūrėdamas senesnį ir komercinį kiną. Šis režisierius unikalus – kuria nepriklausomą gerą kiną su įvairių tautų aktoriais, jų gimtinėse, šįkart mus jis nukelia į tolimuosius Filipinus ir vaizduoja sudėtingą mažojo sąžiningo žmogaus paniekinamą būvį socialiniame dugne. Darbšti ir sąžininga šeima atvykstą į sostinę Manilą ir bando įsidarbinti, kad išmaitintų vaikus, tačiau jau nuo pat pirmųjų dienų susiduria su itin žiauria realybe – skurdas, apgavikai, pavojai...

Galvoju, kad jei toks filmas būtų nufilmuotas JAV, jis nebūtų toks geras, nes filmui labai daug savitumo ir įtaigos, emocinės energetikos duoda tautinė aplinka, klimatas ir net rasė. Tai labai liūdnas filmas, pilnas sunkiai pasiturintiems suvokiamomis gyvenimo sąlygomis. Aišku, toks veikėjų sąžiningumas ir socialinio dugno „taisyklės“ iškreipia net pačią tyriausią širdį ir tikėjimą, todėl vyras pradeda dirbti pavojingiausią Maniloje darbą – perveža pinigus į banko saugyklas, o jo žmona naktimis dirba striptizo klube... Išties, daug niūrumo, socialinio pažemino ir... visgi labai geras scenarijus, režisierius visoje toje aplinkoje visgi sukuria ir ganėtinai žmogaus moralines vertybes išmėginantį dinamišką trilerį. Tai vienas iš tokių filmų, kuris vertas tikros gurmano akies, jautrių emocinių išbandymų ir tiesiog... Ar neužtenka kartais pasakyti, kad tai geras filmas, darantis puikų įspūdį, o po filmo lieka dar daug emocinių drumzlių bei apmąstymų? Rekomenduoju.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 7.6


Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. Ačiū už rekomendacijas, mielasis žmogau. Kai norisi pasižiūrėti gerą filmą, visada užeinu čia, ir atsirenku. Dėkoju už pastangas padėti išsirinkti puikų filmą, geram laiko praleidimui. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už rekomendacijas, mielasis žmogau. Kai norisi pasižiūrėti gerą filmą, visada užeinu čia, ir atsirenku. Dėkoju už pastangas padėti išsirinkti puikų filmą, geram laiko praleidimui. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ką tik po filmo peržiūros, esu sukrėstas, labai paveikė filmas. Įspūdingas, nenuspėjamas, jausmingas! Dėkui už rekomendaciją pažiūrėti šį filmą.

    AtsakytiPanaikinti