2016 m. sausio 26 d., antradienis

Žemaičių moterų ir vyrų tautiniai rūbai, drabužiai, kostiumai

 Žemaičių tautiniai drabužiai vasarą.

 Žemaičių moterų tautiniai rūbai žiemą.


 Žemaičių moterų rūbai vasarą.


Žemaičių vyrų rūbai.



Sveiki, skaitytojai,

Pats ilgai ieškodamas ir naršydamas normalesnių fotografijų apie tautinius etnografinio regiono drabužius susidūriau su fotografijų sintezės trūkumais, taip ir nebeaišku, kas kokiais bruožais išsiskiria, todėl nusprendžiau pasidalyti su Jumis pačiais išskirtiniausiais tautiniais rūbais, kurie itin skiriasi nuo kitų etnografinių regionų.

Moterų žemaičių tautiniai rūbai vieni ryškiausių, dominuoja raudona spalva ir išilgi dryžiai, retai kada būna kas languoto, taip pat didelės skaros ir geltoni karoliai. O vyrų rūbai, priešingai nei aukštaičių, yra tamsūs.

4 komentarai:

  1. Labai įdomi tema, nes kiek žinau, lietuvių tautiniai drabužiai pagal regionus labai skiriasi ir - yra labai gražių. Keista tik, kad internete neina nieko rasti struktūruotai, bet yra netgi knyga išleista - Lietuvos tautinis kostiumas - tik neteko dar jos vartyti - gal ten yra kažkokia chronologija ar schema pateikta. O šiaip kiek tekę matyti, tai moterų skiriasi sijonų ir liemenių raštai, o vyrų tik liemenės, nes kelniu tiesiog nesimato - juodos ir viskas (bet įtariu, kad kirpimai skiriasi).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man, tiesą pasakius, yra labai gražu tautiniai kostiumai. Yra tekę buti parodoje, kur buvo eksponuojami tradiciniai mūsų protėvių drabužiai. Tikrai gėrėjausi spalvomis, pasiuvimo technika.

    AtsakytiPanaikinti